horecplatform mail x
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 12


Kennisinstellingen
Aan de slag met alternatieve eiwitten

Op 27 mei organiseren Flanders’ Food en KULeuven van 09.30 uur tot 16 uur een informatiedag rond alternatieve eiwitten. Door de explosie van de wereldbevolking wordt voldoende en evenwichtig voedsel voor iedereen hét probleem van de toekomst. Ook een meer duurzame eiwitconsumptie is hierin noodzakelijk. Daarom zijn wetenschappers en bedrijven op zoek naar vernieuwend voedsel, maar eenvoudig is dit allerminst. Want hoe kijkt de consument naar een broodje sprinkhaan gegarneerd met algen? Hoe ga je daar als producent mee om? Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in de markt? En hoe zit het ook al weer met de wetgeving?
Programma

Plaats van het gebeuren is KULeuven - Thomas More Kempen, Campus Geel, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel. Meer informatie op www.flandersfood.com/content/studiedag-aan-de-slag-met-alternatieve-eiwit...Kennisinstellingen
Spin-off helpt managers beter te beslissen

The VIGOR Unit is een nieuwe spin-off van de UGent die bedrijfsleiders en beleidsmakers aan de hand van wetenschappelijke inzichten en data wil helpen bij het nemen van effectieve beslissingen. De focus van de oprichters, gedragswetenschappers Cédric Velghe en prof. Frederik Anseel, ligt op het managen van mensen. Hun advies baseren ze op de huidige stand van zaken in de wetenschap of op eigen veldonderzoek op maat van bedrijven. Daarnaast besteden dienstverleners hun R&D uit aan The VIGOR Unit die voor hen nieuwe managementtools ontwikkelt, zoals een psychologische test of een app.

 

 Kennisinstellingen
Positief tegenover insecten in veevoeder

Recent onderzoek van de UGent wees uit dat het gebruik van insecten in dierenvoeder, en de daarbij geproduceerde voedingsmiddelen, in het algemeen als positief wordt beschouwd. Het idee om insecten als eiwitbron in dierenvoeder aan te wenden, werd slechts door 17% van de 415 bevraagde landbouwers, betrokkenen bij de landbouwsector en consumenten afgewezen. De eindproducten worden gezien als duurzamer, voedzamer en gezonder, maar door het risico op geur- of smaakafwijkingen en allergenen lijken ze ook moeilijker te verkopen.

 Kennisinstellingen
Kabeljauwpopulatie herstelt zich

Volgens ILVO is de kabeljauwpopulatie in de Noordzee de laatste acht jaar meer dan verdrievoudigd. In 2006, het absolute dieptepunt, werd de totale biomassa aan kabeljauw op 21.000 ton geschat, terwijl de jongste berekeningen op 68.000 ton uitkomen. Om van een biologisch gezonde kabeljauwpopulatie te spreken, die duurzame visserij mogelijk maakt, moeten we echter 150.000 ton bereiken.Leveranciers
Cegeka Groep tekent intentie om Edan Business Solutions over te nemen

Cegeka Groep heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van ERP-specialist Edan Business Solutions. De Groep start nu de gebruikelijke ‘due diligence’ fase waarbij de modaliteiten van de overname verder worden onderzocht.

 

 Leveranciers
Robuuste nieuwe pallettruck van Hyster

Hyster heeft zijn aanbod uitgebreid met een serie voor veeleisende los- en laadtoepassingen voor binnengebruik. De ‘Hyster® P1.6-2.2’ meelooppallettrucks zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 1,6, 1,8, 2,0 en 2,2 ton. Ze combineren duurzaamheid en betrouwbaarheid met intelligente functies die het gebruiksgemak ondersteunen. De heftrucks zijn uitgerust met een zwaar uitgevoerd stalen aandrijfframe met een gelaste achterplaat van 10 mm dik, robuuste vorkbehuizingen, trekstangen en torsiestang. De kap van de P1.6-2.2 is gemaakt van een duurzaam vervaardigd thermoplastisch elastomeer dat flexibel is, tegen stoten kan en een goede bescherming van de onderdelen biedt. Ondanks de robuuste constructie blijkt uit testen dat de toestellen 7% minder energie verbruiken dan hun voorhangers. Optioneel kan de heftruck met de ‘Hyster Intelligent Lift™’ worden uitgerust, een functionaliteit waarmee de pallet met één druk op de knop tot de maximale vorkhoogte wordt opgeheven terwijl de truck rijdt. Ook optioneel is de ‘Hyster Intelligent Slow Down™’, die de maximumsnelheid beperkt zodra een bocht een hoek van 30° bereikt.Leveranciers
TGW ook in Benelux

Om zijn Europese positie verder te verstevigen, opent TGW Logistics Group, aanbieder van dynamische en geautomatiseerde logistieke oplossingen voor warehousing, productie, orderpicking en distributie, een vestiging in de Benelux. Hans De Sutter zal als Head of Sales Benelux de operationele en commerciële activiteiten van TGW in deze regio uitbouwen.
Logo van bedrijf overnemen van website?

 Vakbeurzen
BioXpo in samenwerking met Vitasana

Een samenwerking tussen de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding BioForum Vlaanderen en beursorganisator Nutrimedes, zorgt ervoor dat de nieuwe Belgische biovakbeurs BioXpo zal doorgaan op 27 en 28 september 2015 in Paleis 1 van Brussel Expo, op hetzelfde moment en in dezelfde hal als Vitasana, de vakbeurs voor gezond leven. Deze beslissing heeft wel als gevolg dat de vakbeurs Expo4Bio (die eerder werd aangekondigd) definitief wordt afgevoerd. BioXpo wilt een ontmoetingsplatform voor deelnemers uit de biologische keten zijn. De vakbeurs richt zich op de hele keten: producenten, verwerkers, toeleveranciers, groothandel naar bioboeren en -telers, foodservices en detailhandel. Op de standen worden enkel biologisch gecertificeerde voeding en non-food met ecolabel toegelaten.Voedingsproducenten
Nieuwe smaken bij Häagen-Dazs

Häagen-Dazs introduceert opnieuw twee nieuwe smaken. ‘Dark Chocolate & Almonds’ combineert zwarte chocolade en krokante amandelnoten. De ‘Dame Blanche’ is een vervolg op het Triple Sensations-gamma met heerlijke karamel, ditmaal met een toets van chocolade. De basis van vanille krijgt een extra dimensie door een smeuïge chocoladesaus, vermengd met heerlijke stukjes Belgische chocolade. De knapperige stukjes amandelnoten maken het recept af.

 Voedingsproducenten
Twee smaken in één chipszak

Lay’s vertaalt mixology en foodpairing in een nieuw chipsconcept: twee aparte, complementaire chipssmaken in één zak. Als eerste nieuwigheden zijn er de Lay’s Mix Bacon & Cheese en de Lay’s Mix Paprika & Sour Cream.

 

 Voedingsproducenten
60 minuten frisheid

Met Stimorols nieuwste telg, 60 minutes of Freshness, heb je na 60 minuten nog altijd een fris gevoel in de mond. Zelfs al heb je maar 5, 10 of 20 minuten gekauwd. Hoe Stimorol daarin slaagt? Met ‘Crystals of Freshness’ die in combinatie met speeksel een lange frisheid garanderen.

 Voedingsproducenten
Bonenpasta van Explore Asian in België

Wheatless & More, gespecialiseerd in gezonde en lekkere allergenenvrije voeding voor retail en horeca, wordt exclusief verdeler in België van Explore Asian, een gamma van glutenvrije pasta op basis van bonen. Het gaat om een voedzaam alternatief voor pastaliefhebbers die glutenvrij moeten of willen eten. De spaghetti en fettuccine bevatten alleen bonen en water, zijn dus volledig plantaardig en daardoor eveneens voor vegetariërs en veganisten geschikt. Door het hoge eiwitgehalte (40%) is de pasta ook een aanrader voor sporters. ‘Explore Asian’ heeft 10 gram vezels op 50 gram, maar vijf keer minder koolhydraten dan andere glutenvrije of traditionele, glutenhoudende pasta (en vier maal minder dan volkorenpasta). Momenteel zijn er vier smaakvarianten verkrijgbaar: Soybean spaghetti (sojabonen en water), Edamame Bean Spaghetti (groene sojabonen en water), Black Bean Spaghetti (zwarte bonen) en Edamame & Mung Bean Fettuccine (groene sojabonen, mungbonen en water).Voedingsproducenten
Nieuwe Twix

Na de succesvolle witte versie, komt er nu de Twix® Cappuccino. Deze verenigt het beste van twee werelden: Twix® en de smaak van koffie. Voorlopig is deze nieuwigheid enkel in Limited Edition verkrijgbaar, en dit zowel in 5-pack als single verpakking.

 

 

 Voedingsproducenten
Fruitmix voor smoothies

De nieuwe Fruit Mix for Smoothies van Crop’s is ideaal voor het maken van een frisse smoothie, omdat je drankje meteen lekker koel is. Het gamma bestaat uit twee mixen: ananas, mango en papaja voor een gele smoothie, en bosbessen, aardbeikubusjes, mango en framboos voor een rode variant. Het fruit kan ook worden gebruikt voor fruitsalades, bij ontbijtgranen, in ijscoupes, als topping voor pannenkoeken en taarten, ...

 

 

 

 Voedingsproducenten
Mort Subite krijgt make-over

Alken-Maes presenteerde onlangs het nieuwe gamma Mort Subite en de complete make-over van de verpakking van haar artisanaal gebrouwen lambicbieren. De vernieuwde ‘Mort Subite Kriek Lambic’ is een unieke blend van jonge lambic, één jaar oude krieken lambic en drie jaar oude lambic, dit met 30% meer verse Belgische krieken dan vroeger. Helemaal nieuw is de ‘Witte Lambic’: een jong en verfrissend lambicbier.

 

 

 

 Voedingsproducenten
Ice Crime zet in op mokka

Het ijsje op basis van zoetstoffen uit stevia krijgt er deze zomer een broertje bij: naast vanille en chocolade, zal Ice Crime nu ook met mokkasmaak verkrijgbaar zijn. Daarnaast lanceert Just Ice multipacks met vier kleine cups van 120 ml, een mix van vanille, chocolade en mokka.

 Voedingsproducenten
Nieuw Schweppes blikje

Schweppes innoveert zijn 33 cl gamma met de ‘Slim Can’: een elegant blikje dat hoger en smaller is dan voorheen. De buitenkant maakt een kleurrijke connotatie naar zomerse vibes. Alle zes smaken van Schweppes 33 cl krijgen deze make-over.

 

 
Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging