horecplatform mail x
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 14


Leveranciers
Flanders Reefer Platform van start

Op donderdag 28 mei 2015 lanceerden foodcareplus, LDH Trans en Stukwerkers het nieuwe Flanders Reefer Platform in de haven van Gent. Samen willen ze inzetten op het vervoer van koelcontainers (reefercontainers) die worden gebruikt voor het vervoer van diepgevroren of gekoelde voedingswaren, met binnenschepen tussen Gent en de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. De Gentse haven wil hiermee zijn positie als overslagcentrum tussen zeevaart en binnenvaart versterken. Er wordt gestreefd naar het vervoer via de binnenvaart van 3000 tot 5000 reefercontainers per jaar.Leveranciers
Ambachtelijke biokoelinstallaties bij VOS technics

Doorgaans bouwt VOS technics industriële koelinstallaties, maar zopas leverde ze een installatie bij Kaasmakerij Karditsel, een ambachtelijke biogeitenkaasmakerij uit Lummen. Vooraleer dit project aan te vatten, nam Giedo De Snijder van Karditsel een sabbatjaar om op kaasqueeste door Europa te gaan. Hij bestudeerde de verschillende processen en experimenteerde vervolgens thuis met een kleine flessenfrigo die VOS technics ombouwde tot een minirijpingskamer met bevochtigingsbakje.

 Leveranciers
Nieuw gamma heftrucks

Nacco Materials Handling Group stelt het nieuwe gamma ‘UTILEV®’ heftrucks voor. Deze zijn bestemd voor goederenbehandeling waarvoor geen geavanceerde functies of bijzondere toebehoren nodig zijn. De heftrucks met tegengewicht en verbrandingsmotor zijn beschikbaar van 1,5 tot 3,5 ton en worden aangeboden in zes verschillende vermogens, alsook met diesel-, gas- of tweebrandstoffenaandrijving. In België zijn ze verkrijgbaar bij B-Close.

 

 Leveranciers
Intelligent doseren

ProMinent introduceert het doseerpomp ‘/X’ voor de dosering van 1 ml tot 45 l/u aan een tegendruk van 25 tot 2 bar. Deze opvolger van de elektromagnetische membraandoseerpomp gamma/L kreeg een moderne look, nieuwe elektronica en talrijke nieuwe functies. Bijzonder zijn de precieze, onderhoudsvrije magneetaandrijving, een anticiperende regeltechniek en een intuïtief bedieningsconcept. In tegenstelling tot de traditionele technologieën heeft de ‘gamma/ X’ geen storingsgevoelige onderdelen. De pomp is voorzien van een drukherkenning en een detectie van hydraulische storingen.

 Nieuwe producten
Bestel vandaag en proef… 2 jaar later!

Distillerie de Biercée lanceerde onlangs een bijzonder project: de distillatie van een ‘Rye’ whisky voor een beperkt aanbod van 3200 flessen (500 ml). De distillatie zal in september gebeuren, en de eerste botteling is voor eind 2017 voorzien. Met dit project verwezenlijken de meester-distilleerders hun droom: de ontwikkeling van een unieke Belgische whisky. Hiervoor deden ze een beroep op drie specialisten: La Malterie du Château (de oudste mouterij in België), La Binchoise (brouwt de mout van La Malterie du Château helemaal volgens de eisen van de distilleerderij) en de keldermeester (ervaring op het gebied van het rijpingsproces in houten vaten). De ‘Rye’ whisky zal voornamelijk op basis van rogge worden gemaakt. De toegepaste mout (geturfte gerstemout vermengd met een vleugje gerookte gerstemout) is Belgisch en draagt het biolabel. Het rijpingsproces gebeurt op Schotse wijze, zonder nieuw hout. De whisky kan enkel op voorhand worden besteld, en dit met een maximum van zes flessen per persoon.Nieuwe producten
Lay's Summer Editions

Chipsexpert Lay’s brengt twee tijdelijke smaken op de markt. De Jamaicaanse ‘Lay’s Summer Edition Sweet Reggae Salsa’ combineert verschillende kruiden waarbij de getomateerde salsasmaak de basis vormt. De Mexicaanse ‘Lay’s Summer Edition Sizzling Fajita’ herinnert aan een lichtpikante Mexicaanse fajita. Beide zijn tot september verkrijgbaar in 200 gram verpakkingen.

 Nieuwe producten
GO ON doet zijn intrede in België

NL Distribution lanceerde in mei de exclusieve drank ‘Go On’ op de Belgische markt. Het gaat om een bruisende premium cocktail die door de Parijse onderneming ‘Trendy Drink’ wordt geproduceerd. De cocktail bevat 12,9° alcohol en is samengesteld met 100% pure Franse granenwodka en natuurlijke extracten van gember, ginseng en guarana. Momenteel zijn er twee versies: ‘Go On Original’ met passievrucht en karamel, en ‘Go On Red’ met rode vruchten.

 

 

 

 

 Nieuwe producten
Twee nieuwe versies van ‘Boule de New York’

De door Vandemoortele gecommercialiseerde ‘Boule de New York’ van chef-patissier Fabrice Collignon krijgt twee opvolgers. De ‘Boule de New York Vanille’ is eveneens een gefrituurd bladerdeeg in cirkelvorm, maar gevuld met een vanillevulling en versierd met een witte suikercoating en krokante nootjes. De ‘Boule de New York Chocolade’ is gevuld met chocoladecrème en afgewerkt met een donkere topping en een handvol chocoladeschilfers.

 Organisaties
VLAM krijgt nieuwe voorzitter

De Raad van Bestuur van VLAM koos op 25 juni een nieuwe voorzitter. Het werd Erik Mijten, van opleiding dierenarts en directeur van de studiedienst van Boerenbond.

 

 

 

 

 

 Voedingsproducenten
Cocoa Life wordt uitgebreid

Mondelēz International, de producent van onder andere Côte d’or en Milka, wil zijn ‘Cocoa Life’-programma grondig uitbreiden in Indonesië, het belangrijkste land in Azië voor de productie van cacao en nummer 3 op globale schaal (na Ivoorkust en Ghana). Het programma werd in 2012 opgestart en vertegenwoordigt 400 miljoen dollar aan investeringen over een periode van tien jaar in zes landen. Bedoeling is de levensomstandigheden van de cacaoboeren en hun gemeenschap te verbeteren, de gendergelijkheid te bevorderen en de volgende generatie van landbouwers te inspireren. Vanaf nu tot het einde van 2015 zal het programma betrekking hebben op 8000 Indonesische boeren en 100 lokale gemeenschappen. Vanaf nu tot 2022 zal het om 50.000 boeren gaan. Op globaal niveau wil het ‘Cocoa Life’-programma op termijn 200.000 boeren opleiden en een positieve impact hebben op één miljoen personen in de cacaotelende gemeenschappen. In Indonesië wordt het programma opgezet in partnerschap met de ngo Save the Children, die zich zal bezighouden met de aspecten van lokale ontwikkeling inzake gendergelijkheid en onderwijs. Twee leveranciers (Cargill en Olam) en het Indonesian Coffee and Cocoa Research Institute (ICCRI) ondersteunen het actieplan van Mondelēz International.Voedingsproducenten
Twee nieuwe yoghurtlijnen bij Danone

Danone investeerde in zijn fabriek in Rotselaar 13,5 miljoen euro in twee nieuwe yoghurtproductielijnen. Hiermee wil het bedrijf de productie met meer dan 40% optrekken. De nieuwe lijnen komen bovenop de tien aanwezige drinkyoghurtlijnen waar voornamelijk Actimel van de band rolt.

 

 

 

 
Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging