horecplatform mail x
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Actua
Restaurantmaaltijden via Deliveroo aan huis geleverd

De Britse restaurantmaaltijdleverancier Deliveroo haalt 275 miljoen dollar op. Zijn Brusselse concurrent Take Eat Easy legde onlangs de boeken nog neer omdat hij geen kapitaal vond. Deliveroo, dat maaltijden van restaurants aan huis levert, heeft volgens de Britse tv-zender Sky News zijn kapitaal met 275 miljoen dollar versterkt. Zo wil het de concurrentie in de bloeiende markt waarin het actief is beter aankunnen. Dankzij de nieuwe kapitaalinjectie zou de waardering van het bedrijf de grens van een miljard dollar overstijgen.

 

Lees meer


Actua
Leuven blijft hoofdkantoor AB InBev

De hoofdzetel van AB InBev trekt niet weg uit Leuven als de bierbrouwer dit najaar zijn Zuid-Afrikaans-Britse concurrent SABMiller overneemt en daardoor met een nog grotere voorsprong op Heineken en Carlsberg de grootste bierbrouwer ter wereld blijft.
Door de overname kunnen de 200 mensen die in Leuven voor de wereldwijde activiteiten van AB InBev werken hun job behouden. Ook voor de 550 mensen die er de Europese activiteiten aansturen, is het goed nieuws. De jongste maanden was er speculatie over een verhuizing van het hoofdkantoor naar Londen.

Lees meer


Actua
Fruittelers vrezen voor een kleinere oogst

Belgische fruittelers zullen dit jaar 18 procent minder appelen en 10 procent minder peren oogsten. Dat is vooral te wijten aan de minder gunstige weersomstandigheden in het voorjaar. Dat blijkt uit de eerste oogstramingen voor het seizoen 2016-2017.

 

 

 

Lees meer


Actua
Pizza.be koopt activiteiten over van Just Eat

De fastfoodleverancier Just Eat kon de concurrentie met Pizza.be onvoldoende aan en laat zich in België en Nederland overnemen door zijn concurrent. Het Britse Just Eat trekt zich terug uit België en Nederland door zijn activiteiten in die landen te verkopen aan zijn Nederlandse concurrent Takeaway.com, die in ons land actief is met Pizza.be. De Nederlanders betalen 22,5 miljoen euro voor de website waarop klanten bij een lokaal fastfoodrestaurant eten kunnen bestellen en het nadien aan huis geleverd krijgen.

 

Lees meer


Actua
Dierendonck: ‘Wat ik wil bereiken, is nog nooit gebeurd'

Dierendonck opent een winkel in de Dansaertstraat in Brussel. Het was midden augustus nationaal nieuws van belang. Hendrik Dierendonck is nu eenmaal niet zomaar een slager. Sterrenchefs staan in de rij voor zijn verfijnd vlees en carnivoren komen van heinde en ver naar zijn winkels aan de Belgische kust, in Sint-Idesbald en Nieuwpoort. De naam Dierendonck staat bij vleesliefhebbers synoniem voor topkwaliteit en een authentieke liefde voor het slagersvak.

 

Lees meer


Actua
Belgen kopen alleen al in Frankrijk voor € 100 miljoen voeding en dranken

Onderzoek door marktonderzoeksbureau GfK bij 5000 Belgische huishoudens toonde reeds aan dat Belgen hun voeding en drank steeds meer aankopen in onze buurlanden. Nieuwe cijfers laten zien dat vooral Frankrijk de voorbije jaren profiteert van een stijgend aantal Belgische aankopen.

 

 

 

Lees meer


Actua
Groot-Brittannië van start met suikertaks

GB gaat belasting heffen op de verkoop van suikerhoudende frisdranken. Met de opbrengst worden gezondheidsprogramma’s voor schoolkinderen gefinancierd. De suikerbelasting is onderdeel van plannen om zwaarlijvigheid onder kinderen aan te pakken.

 

 

 

Lees meer


Actua
Boeren voelen Ruslandembargo na twee jaar nog steeds

Twee jaar na de invoering van een handelsembargo door Rusland op westerse voedingsproducten, voelen de Belgische land- en tuinbouwbedrijven de impact nog altijd. Dat zegt Boerenbond. Voor appelen, melkpoeder en varkensvlees zijn de Belgische exporteurs er niet in geslaagd nieuwe afzetmarkten te vinden.

Lees meer


Actua
Pluimveehouderij in ons land kende ondanks Ruslandboycot behoorlijk jaar

Ondanks het invoerverbod dat Rusland in 2013 instelde, heeft de pluimveehouderij in ons land in 2015 volgens de Boerenbond een vrij goed jaar gekend. De eiersector kon vorig jaar voluit profiteren van de vogelgriep in de VS en ook de braadkippensector vaarde wel bij de lichte stijging van de vraag naar pluimveevlees in Europa, en toenemende exportmogelijkheden als gevolg van de dure euro. Dat meldt de landbouworganisatie.

Lees meer


Actua
Vanthemsche bemiddelaar onverdoofd slachten

"Ik ben tevreden dat er een bemiddelaar aangesteld is in het debat over ritueel slachten. Maar ik ben ook opgetogen over de keuze voor Piet Vanthemsche". Dat zei Vlaams parlementslid Sonja Claes (CD&V) midden juli na de aanstelling van Piet Vanthemsche.

 

 

 

 

Lees meer


Actua
België moet 6,6 miljoen terugvorderen van veehouders en slachthuizen inzake BSE

België heeft destijds een te groot deel van de kosten op zich genomen van de testen op dollekoeienziekte. Daar blijft het Europees Hof van Justitie van overtuigd. Ons land moet 6,6 miljoen euro terugvorderen van veehouders en slachthuizen, klonk het donderdag ook in hoger beroep.

 

 

 

Lees meer


Actua
Zelfregulatie niet genoeg om antibioticagebruik te halveren

Op 30 juni 2016 ondertekenden federaal minister van landbouw Willy Borsus, federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block en de partners van AMCRA in Brussel een convenant waarin ze zich engageren voor een snellere vermindering van het antibioticagebruik. Dat is nodig om resistentie te vermijden, zodat antibiotica ook voor mensen werkzaam blijven.

 

 

Lees meer


Actua
FAVV roept op waakzaam voor BSE en scrapie te blijven

Ons land heeft in 2012 officieel het statuut van verwaarloosbaar risico voor BSE en scrapie gekregen. Toch moeten veehouders en dierenartsen waakzaam blijven, zo stelt het FAVV.

 

 

 

Lees meer


Distributie
Ahold Delhaize zet leveranciers onder druk

De fusiegroep Ahold Delhaize eist een inkoop­voordeel van zijn grote leveranciers, met terug­werkende kracht tot 1 januari. Dat meldt de Nederlandse nieuwssite Distrifood, op basis van anonieme verklaringen.

 

Lees meer


Milieu
Departement Leefmilieu waarschuwt voor impact lekkende koelinstallaties

Bij controles bleek één op drie koelinstallaties van bedrijven een lekverlies te vertonen, met zware impact op het milieu tot gevolg. Daar waarschuwt het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie voor.

 

Lees meer


Onderzoek
Een 3D-printer in iedere keuken

Het zou wel eens de nieuwe koffiemachine of de nieuwe microgolf in elke keuken kunnen worden: een 3D-printer die voeding bereidt en ook kookt. Wetenschappers van Columbia University in New York ontwierpen een compact toestel dat op basis van gepureerde voeding een gerechtje kan samenstellen. Het toestel heeft iets weg van een koffiezetmachine en ook van een blender. Een robotarmpje kan acht gevulde buisjes manipuleren, die diepvriesvoeding bevatten. Het koken gebeurt vervolgens onder een soort stolp. Alles is perfect zichtbaar voor het oog.

 

Lees meer


Vakbeurzen
Boeiende sprekers op MFC-Event 2016

Het Nederlandse kennis-, netwerk- en beursevent voor de voedingsindustrie, MFC-Event, biedt deze derde editie op 19 en 20 september a.s. weer een boeiend programma en een interessante beursvloer. Op de beursvloer treft u aanbieders van producten en diensten waarmee u in uw bedrijfsprocessen te maken heeft. Voor de verrijking van uw kennis wordt beide dagen een lezingenprogramma gehouden. De lezingen staan in het teken van het thema ‘Voedselveiligheid & hygiëne’.

Lees meer


Vakbeurzen
TNAV-Aquarama beurs & workshop

Grootste watergerelateerd evenement in België
Het jaarlijkse waterevenement, het grootste in zijn genre in België, de vakbeurs  en workshop van Aquarama en TNAV (het Vlaams Netwerk Watertechnologie), vindt plaats op 12 oktober 2016  in de Brabanthallen in Leuven.

 

Lees meer


Vakbeurzen
Empack, de enige verpakkingsbeurs in Belgie!

Een uniek ontmoetingsmoment voor de sector
Op 21 & 22 september vindt de 15de editie van vakbeurs Empack plaats in Brussels Expo. The place to be voor alle spelers in de verpakkingsindustrie waar vraag en aanbod samenkomen in een informele sfeer. Hier krijgen bezoekers en exposanten de nieuwste trends en technologieën uit eerste hand. En dit jaar: nog meer zones, nog meer bezoekerservaring, nog meer interactie.

Lees meer


Vakbeurzen
INTRAFOOD 2016 – 21/9/2016 - 22/9/2016

Vakbeurs voor grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk

 

Lees meer


Voedingsproducenten
Alpro komt in handen van Danone

Alpro, de Belgische producent van plantaardige drinks, wordt eigendom van het Franse Danone. De zuivelreus betaalt 12,5 miljard dollar om Alpro-eigenaar WhiteWave Foods over te nemen.

 

 

Lees meer


Voedingsproducenten
Iepers familiebedrijf Pidy komt in Franse handen

De CEO's van Pidy en Bouvard benadrukken dat het om een vriendelijke overname gaat die de toekomst van Pidy en zijn 300 medewerkers maximale garanties biedt. CEO Thierry Dehaeck wilde afstand doen van het bedrijf, omdat er geen opvolging klaarstond om de zaak over te nemen. De vastgoedactiviteiten van de familie Dehaeck en Cady Cars (Oldtimers en Classic Cars) vallen niet onder de deal. Thierry Dehaeck zal de komende maanden nog als consultant advies verlenen aan de overnemer.

Lees meer


Voedingsproducenten
Ferrero aast op Delacre

De Italiaanse groep Ferrero heeft de intentie om de koekjesfabrikant van Belgische oorsprong Delacre over te kopen. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa.
De multinational zou via een van zijn filialen een bod hebben gedaan om het bedrijf over te kopen. Delacre produceert al meer dan 120 jaar koekjes die nu in meer dan 30 landen worden verdeeld.

 

Lees meer


Voedingsproducenten
Carlsberg werkt verder aan zevenjarenplan

De op twee na grootste biergroep ter wereld stelde lichtjes teleur met zijn halfjaarcijfers, maar behoudt zijn winstprognose van 0 à 3 procent voor het hele jaar.

 

 

 

Lees meer


Voedingsproducenten
Greenyard Foods investeert in Groot-Brittannië

De nakende brexit houdt Greenyard Foods niet tegen om te investeren in Groot-Brittannië. Het Belgische bedrijf gespecialiseerd in verse en bereide groenten en fruit kondigt een joint venture aan met fruitproducent Bardsley Farms, zo staat in een persbericht van 31 juli 2016.

Lees meerContacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging