horecplatform mail x
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

Actua
Interessante sprekers komen naar MFC-event

De voedingsfabriek van Morgen
Hét Nederlandse kennis-, netwerk- en beursevent voor de voedingsindustrie, MFC-Event, nadert met rasse schreden. Op 19 en 20 september a.s. biedt dit event weer een rijk gevulde beursvloer met spelers uit diverse foodgeledingen en een bijbehorend lezingenprogramma op beide dagen. Dit lezingenprogramma met gerenommeerde sprekers staat in het teken van het thema 'Voedselveiligheid & Hygiëne'.

 

Lees meer


Actua
Visverkiezing: vis van het jaar

De verkiezing van een Vis van het jaar, al voor de 28ste keer in 2016, is geen schoonheidswedstrijd of resultaat van een grote proeverij. Het is een instrument dat VLAM samen met de Vlaamse visserijsector, en gesteund op advies van het ILVO, gebruikt om meer aandacht te creëren voor minder gekende vissoorten. “Wij Belgen zijn nl. niet zo’n viseters en als we vis eten, kiezen we meestal voor een erg beperkt aantal soorten. Met de verkiezing van een Vis van het jaar proberen we de horizon van de Belg te verruimen”.

 

 

Lees meer


Actua
Zesde smaak ontdekt?

Ooit, nog niet zo heel lang geleden, wist iedereen dat er vier smaken waren: zuur, zout, zoet en bitter. Daar is met de 'ontdekking' van het hartige umami enkele jaren geleden verandering in gekomen en nu zou er zelfs nog een zesde smaak aan het lijstje moeten worden toegevoegd, volgens enkele onderzoekers. Maar New Scientist kondigt nu aan dat we vermoedelijk écht iets mogen toevoegen aan het lijstje van vijf: de smaak van koolhydraten.

 

 

Lees meer


Actua
AB InBev neemt Brouwerij Bosteels over

Niet Duvel of Heineken, maar AB InBev neemt uiteindelijk Brouwerij Bosteels over. Zo voegt de grootste brouwer ter wereld de biermerken Kwak, Karmeliet en DeuS toe aan haar portefeuille. Vorige week raakte bekend dat Bosteels, de familiebrouwer uit Buggenhout achter Tripel Kwak en Karmeliet, in de etalage stond. Duvel Moortgat zou geïnteresseerd zijn, maar knapte af op de vraagprijs (die 200 miljoen euro zou bedragen). Ook het Nederlandse Heineken was naar verluidt kandidaat om de familiebrouwerij over te nemen, maar het is AB InBev dat nu aankondigt Bosteels over te nemen.

 

 

Lees meer


Actua
Ter Beke boekt sterke winstgroei

Verse voedingsgroep Ter Beke heeft er een sterke eerst jaarhelft op zitten. De nettowinst van het bedrijf achter merken als Come a Casa en l’Ardennaise steeg met maar liefst 64,5%.

 

Lees meer


Actua
Aanpak Verstegen Food Industry slaat ook Internationaal aan

De aanpak van Verstegen gericht op de Food Industry is ook zeer succesvol in het buitenland. Dat bleek op de internationale foodbeurs IFFA in Frankfurt, waar de business unit Verstegen Food Industry zich presenteerde. Belangrijk onderdeel van de aanpak is het intensieve partnership dat Verstegen aangaat met de verschillende onderdelen van de keten. "Cooperation is our best ingredient", aldus Jan den Heijer.

 

Lees meer


Actua
Van de daktuin rechtstreeks in de winkel

Delhaize lanceert als eerste Belgische retailer het concept van de dakmoestuin. Bovenop de Delhaize supermarkt Boondael zal er vanaf 2017 als proefproject een echte groententuin van 320 m² voorzien worden. De oogst van deze tuin zal rechtstreeks verkocht worden in de winkel zelf. In een eerste fase gaat het om kerstomaat, aubergine en salade. Met deze primeur wil Delhaize haar engagement rond duurzaamheid benadrukken en tegelijkertijd haar reputatie als innovator bevestigen. Het is ook de bedoeling om de medewerkers en de buurt rechtstreeks te betrekken bij het beheren van de stadstuin. Zo bekijkt Delhaize de mogelijkheid om mensen uit de buurt te laten meewerken in de tuin en om rondleidingen te voorzien voor scholen en geïnteresseerden.

 

 

 Beursnieuws
Bezoek de SIAL, het voedingsmiddelevenement van het jaar!

Binnenkort, van 16 t/m 20 oktober, opent  SIAL Paris haar poorten voor het grootste voedingsmiddelenvakevenement van het jaar. SIAL Paris blijft groeien en verwacht dit jaar bijna 7.000 exposanten uit 104 landen, verdeeld over 21 productsectoren. Kortom, u mag de SIAL niet missen!

Lees meer


Hygiƫne
Uitbraak listeria voor het eerst verbonden met bladgroenten

Volgens een rapport van vrijdag 26 augustus van het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding en -Preventie (CDC) vergde het de federale onderzoekers tijd om de bron van de listeria-uitbraak, verbonden met de Dole fabriek in Springfield, te vinden, deels doordat deze voor het eerst verbonden was met bladgroenten. Het rapport vermeldt dat de standaard vragenlijst die werd gebruikt door de onderzoekers in november om informatie te vergaren over de geconsumeerde levensmiddelen geen vragen over bladgroenten bevatte. De onderzoekers vonden uiteindelijk de bron van de uitbraak nadat ze de patiënten nogmaals interviewden in december en januari met behulp van open vragen en gegevens van winkelpassen die beschikbaar waren.

Lees meer


Onderzoek
Golfkartonnen verpakking verlengt houdbaarheid van groenten en fruit

Nieuw onderzoek bewijst dat golfkartonnen verpakkingen uw producten verser houden dan plastic. Golfkartonnen verpakkingen voor groenten en fruit scoren beter dan herbruikbare plastic kratten (RPC) als het gaat om microbiologische besmetting. Golfkartonnen trays houden fruit ongeveer drie dagen langer houdbaar, zo toont een recente studie aan. Nieuw wetenschappelijk werk onder leiding van professor Rosalba Lanciotti en haar onderzoeksteam (voornamelijk Dr Francesca Patrignani en Dr. Lorenzo Siroli) aan de Universiteit van Bologna's Department of Agricultural and Food Sciences liet zien waarom. Het onderzoek toonde aan dat micro-organismen langer op de kunststofoppervlakken konden blijven leven, dit in tegenstelling tot die in een golfkartonnen verpakking, waarbij ze in de papiervezels sneller stierven als gevolg van het gebrek aan water en voedingsstoffen.

Lees meer


Voedingsproducenten
Imperial wil opnieuw groeien

Véronique Hombroekx is sinds oktober 2015 aan de slag als CEO bij Imperial Meat Products. Haar missie? Een transformatieproces op gang trekken.
“We moeten evolueren van een industrieel model naar een consumentgericht model. De consument moet centraal staan, in het hart van onze business”, meent de nieuwe CEO. “Imperial is een bedrijf met een mooie geschiedenis. We kunnen hier steunen op bijna 50 jaar ervaring. Maar de onderneming moet zich aanpassen aan de veranderde marktomstandigheden”, aldus Hombroekx. Tot voor kort was technologie de belangrijkste drijver voor de vleeswarenproducent, maar dat is niet genoeg”, weet ze.

Lees meer


Voedingsproducenten
Greenyard Foods Frozen breidt uit in Lipno, Polen

Deze week kondigt Greenyard Foods trots de opening aan van de uitbreiding van haar vestiging in Lipno, Polen. De fabriek behelst vandaag 22,000 m². Deze investering creëert een stevige basis voor de toekomstige groei van de activiteiten van de Frozen divisie. Dankzij deze significante investering zijn de Poolse activiteiten van Frozen grotendeels geconcentreerd op één locatie, Lipno, ondersteund door satelliet productievestigingen in Adamów en Dabrowa, gecombineerd met een opslag en distributiecentrum in Elk.

Lees meerContacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging