Nieuws thema's

Beursnieuws
Federaties
Voedingsproducten
Voedingsproducenten
Producteurs alimentaires
Fédérations
Nouveaux produits alimentaires
Nieuwe producten
Nouveaux produits
Kennisinstellingen
Centres de Connaissances
Vakbeurzen
Salons Professionnels
Onderzoek
Recherche
Leveranciers
Fournisseurs
Evenementen
Evénements
Levensmiddelen
Produits Alimentaires
Opleidingen & Seminaries
Formations & Séminaires
Federaties & Kennisinstellingen
Fédérations & Instituts de Connaissance
Nieuwe voedingsproducten
Actua
Wedstrijden
Concours
Retail
Opleidingen
Formations
Organisaties
Organisations
Milieu
Wetgeving
Législation
Hygiëne
Hygiène
Personalia
Environnement
Symposium
Législation
Distribution
Distributie
Verpakking
Emballages
Dranken
Boissons
Sausen
Sauces
Groenten en fruit
Fruits et légumes
Biscuiterie
Vlees & vleeswaren
Viande & charcuteries
Retail
Détail
Economie
Horeca
Trends
Tendances
Consumenten
Consommateurs
Voeding
Alimentation
Vlees
Viande
Voedingsfabrikant
Fabricants alimentaires
Voedingspatroon
Modèle alimentaire
Brouwerij
Brasserie
Landbouw
Agriculture
Duurzaamheid
Durabilité
Chocolatier
Warenkennis
Connaissance de marchandise
Agenda
Dierenwelzijn
Bien-être animal
Levensmiddelen
Maaltijden
Repas
Gezondheid
Santé
Voedselveiligheid
Publicatie
Publication
Sécurité alimentaire
Zuivel
Produits Laitiers
Bio
Producent
Producteur
Bier
Bière
World Agenda
Innovatie
Innovation
Voedingsbedrijven
Entreprises alimentaires
Producten
Produits
Bereide maaltijden
Repas préparés
Voedingstrends
Tendance alimentaire
Actie
Action

Laatste berichten

Fédérations

Belgische aardappelverwerking: 2017 ook een recordjaar en deze cijfers

16/03/2018

De voorbije jaren ontpopte de Belgische aardappelsector zich tot een van de snelste groeiers in de Belgische agro-voedingsketen. Mede door de belangrijke investering in capaciteit en kwaliteit werd deze tendens in 2017 verder gezet. Zo werd vorig jaar in ons land 4,57 miljoen ton aardappelen (+ 3,6 %) verwerkt tot friet, chips, kroketten, vlokken, granulaten en andere aardappelproducten. Een opvallend cijfer is de uitzonderlijke stijging van andere producten dan friet (chips, kroketten, pureeproducten, vlokken, … ), die van 468.513 naar 690.159 ton evolueerden (+ 47,5%). Het aandeel van diepgevroren en gekoelde friet steeg van 1,91 naar 1,99 miljoen ton (+ 4,3 %). Daarbij springt ook een daling van het aandeel gekoelde friet met 3,5 % in het oog.

 

Federaties

Hoofdkantoor Unilever komt in Rotterdam

15/03/2018

Het wereldwijde hoofdkwartier van Unilever verhuist in zijn geheel naar Rotterdam. Nu heeft de levensmiddelengigant nog twee hoofdkantoren: één in Londen en één in Rotterdam. De multinational gaf al eerder aan af te willen van die duale structuur.

Fédérations

Supplychain: Hoe blockchain de supermarkt overbodig maakt

15/03/2018

Als leverancier rechtstreeks verkopen aan de consument, en de supermarkt links laten liggen. Het is een model waar fabrikanten naar snakken, denkt Peter Fedchenkov. De medeoprichter van de Russische onlinesupermarkt Instamart werkt onder de naam INS Ecosystem aan een oplossing, waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie. Nog dit jaar moet het platform, in samenwerking met PostNL, worden gelanceerd.

 

Salons Professionnels

Vleesfraude dreigt Verbist de das om te doen

11/03/2018


Door de vleesfraude zetten de supermarkten alle samenwerking stop met de West-Vlaamse slachthuisgroep Verbist. Nochtans zijn zij het die de sector met lage prijzen in de tang nemen.

Beursnieuws

Greenpeace start wereldwijde campagne om vleesconsumptie te doen dalen

11/03/2018

Op het Sint-Katelijneplein in Brussel heeft milieu-organisatie Greenpeace zaterdagnamiddag 10 maart 2018 het startschot gegeven van haar nieuwe wereldwijde campagne om de vleesconsumptie tegen 2050 met de helft te doen dalen. Niet alleen zou dat goed zijn voor onze gezondheid en het dierenwelzijn, ook het milieu zou er meer dan wel bij varen.

 

Salons Professionnels

Coca-Cola lanceert voor het eerst een alcoholisch drankje

11/03/2018

Wordt Coca-Cola ooit een rechtstreekse concurrent van Belgische brouwers als AB InBev? Het scenario komt een stapje dichterbij nu de Amerikaanse drankengroep in Japan de alcoholische markt betreedt. Het lanceert er een 'Chu-Hi', een op basis van lokale smaken en tradities gemaakt alco-pop.

Evenementen

Twee procent lukt het een bedrijf te runnen en te transformeren

11/03/2018

Voor en achterwaartse integratie zijn bewegingen die al even gaande zijn in de foodsector maar uit overnamegegevens blijkt dat bedrijven ook steeds vaker buiten hun eigen marktdefinitie kijken. Gedreven door de eiwittransitie stappen vleesproducenten bijvoorbeeld in de productie van plantaardige eiwitten. "De foodondernemer van morgen moet zich op drie zaken focussen: verduurzaming, risicobeheersing en continue verbeteren van zijn positie in de keten", zei Rob Morren, sectorbankier het Nederlandse Food Abn Amro. Hij sprak op de Oracle Food & AGF Inspiratiesessie die dit jaar voor het eerst werd gehouden.

Evenementen

Dinsdag 6 maart 2018: sluiting van het vleesverwerkingsatelier en het koelhuis VEVIBA in Bastenaken

11/03/2018

Als gevolg van een onderzoek dat oorspronkelijk werd gevoerd door de Rechtbank van Eerste Aanleg van de provincie Luxemburg en de vaststellingen die in dit verband door het FAVV werden gedaan, heeft het FAVV aan de onderzoeksrechter op 6 maart de toestemming gevraagd en gekregen om de erkenning van 2 eenheden van VEVIBA onmiddellijk in te trekken. Het gaat om het vleesverwerkingsatelier en het koelhuis voor de opslag van producten. De erkenning van het slachthuis in Bastenaken werd behouden. In het huidige stadium van het onderzoek werden 2 producten geïdentificeerd die een mogelijk risico vormen voor de consumenten. Deze producten worden momenteel in België uit de handel genomen en aan de distributiebedrijven werd gevraagd om indien nodig producten terug te roepen van bij de consument.

Recherche

AB InBev verkoopt weer meer bier

07/03/2018

AB InBev slaagde erin om na een slecht 2016 in 2017 weer meer bier te verkopen. 
AB InBev presteerde in 2017 naar verwachting. Het slaagde erin licht meer bier te verkopen. Het dividend blijft stabiel op 3,60 euro.

 

 

Onderzoek

Alpro investeert nog eens 40 miljoen in Wevelgem

07/03/2018

Het voedingsbedrijf Alpro, een onderdeel van de Franse reus Danone, gaat voor zijn vestiging in Wevelgem op zoek naar 133 extra arbeidskrachten. Dat bleek gisteren bij de opening van het nieuwe geautomatiseerde magazijn en innovatiecentrum van de West-Vlaamse fabriek. Daar gaat een investering van 40 miljoen euro mee gepaard.

Producteurs alimentaires

Filliers: 'Sterke drank is niet de boeman'

07/03/2018

Bernard Filliers staat met zijn familiale jeneverstokerij voor een internationale doorbraak. Maar de Belgische bierlobby en de hetze tegen alcohol steken volgens hem stokken in de wielen. ‘We zijn het slachtoffer van een foute perceptie.’

Voedingsproducenten

Een frietfabriek van 200 miljoen

04/03/2018

Een investering van 200 miljoen euro in een splinternieuwe frietfabriek in Wielsbeke. Daarmee willen Hannelore Raes en Filip Wallays van het familiebedrijf Agristo doorstoten tot de top vijf van de wereld. ‘Onze vaders hebben het bedrijf opgericht, wij maken het groot.’

Retail

Voeding als beleggingsproduct

07/03/2018

De sterke productiegroei waar de voedingssector wereldwijd voor staat, impliceert dat voeding de komende jaren een uitgelezen beleggingsdomein is. 

Retail

Convenience of gemaksvoeding wordt steeds belangrijker

07/03/2018

Convenience is een andere groeitrend in de voedingssector. 'Mensen willen op een praktischere manier voeding kopen en consumeren', verduidelijkt Stéphane Soussan, beheerder van CPR AM. Die gemakstrend kan verschillende vormen aannemen, van kleinere praktische verpakkingen, het online bestellen en laten bezorgen van een pizza tot allerhande fastfood.

Retail

Voldoende voeding produceren wordt de uitdaging van de toekomst!

07/03/2018

Gezond voedsel is één zaak, voldoende voedsel produceren is iets anders. De komende decennia wordt dat een van de grote uitdagingen voor de mensheid. De wereldbevolking groeit gestaag en volgens prognoses van de Verenigde Naties zijn we tegen 2050 met 9,7 miljard. Tegen 2100 zou de mensenmassa toegenomen zijn tot een duizelingwekkende 11,2 miljard. Het wordt een huzarenstukje al die monden te voeden.

 

Retail

Belg casht 3,5 miljard op verkoop dierenvoedingsbedrijf

07/03/2018

De familie Wittouck, die fortuin maakte met Tiense Suiker, casht 3,5 miljard dollar met de verkoop van Blue Buffalo, een Amerikaanse producent van dierenvoeding.

Recherche

Onderzoek in de dierlijke sector: Europees topcongres komt naar Vlaanderen

28/02/2018

Precies 70 jaar na de stichting van de European Federation for Animal Science (EAAP) in Parijs, komt de organisatie van 26 tot 30 augustus 2019 met zijn jaarlijks internationaal congres naar Gent. Het is van 1977 geleden dat die eer ons land te beurt viel. ILVO neemt de rol op zich van plaatselijk organisator en gastheer voor dit meerdaagse jaarlijks congres. Een uitdaging!

Actua

"Medestanders gezocht om voedingssysteem positief om te buigen!"

22/02/2018

Het huidige voedingssysteem is kapot en dat valt niet te repareren met daktuinen, leuke spotjes en moestuintjes maar door het huidige gedrag van consumenten te hacken. Vision Kitchen zoekt medestanders om dat te realiseren! Het wil een app ontwikkelen waarbij consumenten gewaarschuwd worden op het moment van aankoop bij ‘minder goede’ voedingsproducten

Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging