Easyfairs_Empack2017-nl

Nieuws thema's

Beursnieuws
Federaties
Voedingsproducten
Voedingsproducenten
Producteurs alimentaires
Fédérations
Nouveaux produits alimentaires
Nieuwe producten
Nouveaux produits
Kennisinstellingen
Centres de Connaissances
Vakbeurzen
Salons Professionnels
Onderzoek
Recherche
Leveranciers
Fournisseurs
Evenementen
Evénements
Levensmiddelen
Produits Alimentaires
Opleidingen & Seminaries
Formations & Séminaires
Federaties & Kennisinstellingen
Fédérations & Instituts de Connaissance
Nieuwe voedingsproducten
Actua
Wedstrijden
Concours
Retail
Opleidingen
Formations
Organisaties
Organisations
Milieu
Wetgeving
Législation
Hygiëne
Hygiène
Personalia
Environnement
Symposium
Législation
Distribution
Distributie
Verpakking
Emballages
Dranken
Boissons
Sausen
Sauces
Groenten en fruit
Fruits et légumes
Biscuiterie
Vlees & vleeswaren
Viande & charcuteries
Retail
Détail
Economie
Horeca
Trends
Tendances
Consumenten
Consommateurs
Voeding
Alimentation
Vlees
Viande
Voedingsfabrikant
Fabricants alimentaires
Voedingspatroon
Modèle alimentaire
Brouwerij
Brasserie
Landbouw
Agriculture
Duurzaamheid
Durabilité
Chocolatier
Warenkennis
Connaissance de marchandise
Agenda
Dierenwelzijn
Bien-être animal
Levensmiddelen
Maaltijden
Repas
Gezondheid
Santé
Voedselveiligheid
Publicatie
Publication
Sécurité alimentaire
Zuivel
Produits Laitiers
Bio
Producent
Producteur
Bier
Bière
World Agenda
Innovatie
Innovation
Voedingsbedrijven
Entreprises alimentaires
Producten
Produits
Bereide maaltijden
Repas préparés
Voedingstrends
Tendance alimentaire
Actie
Action

Laatste berichten

Produits Alimentaires

Barry Callebaut presenteert rozerode chocolade: Ruby

06/09/2017

 80 jaar na de introductie van de witte chocolade, presenteert Barry Callebaut vandaag 5 september 2017 een vierde chocoladesoort. De roze chocolade 'Ruby' claimt voortaan een plaatsje naast de zwarte choclade, de melkchocolade en de witte chocolade.

Produits Alimentaires

Mydibel versterkt management: Marc Van Herreweghe wordt CEO van de Mydibel Groep.

31/08/2017

Marc Van Herreweghe, de nieuwe CEO van Mydibel,  is een expert in People Leadership, Business Integration & Transformation, Operational Excellence, Industrie 4.0 en Acquisitions.

 

 

 

 

 

 

Voedingsproducten

myRENTOKIL: online en realtime rapportering

31/08/2017

Uw ongedierteplan altijd bij de hand - in één simpele muisklik

myRentokil is het online & realtime rapporteringsysteem van Rentokil waarmee u altijd en overal toegang hebt tot uw ongedierteplan. Alle lokazen en/of elektrische vliegenvangers worden nauwkeurig aangebracht op een plattegrond van uw bedrijf en opgeslagen op uw persoonlijke en beveiligde myRentokil website. Bij elke inspectie registreert onze servicemedewerker alles rechtstreeks in het systeem aan de hand van zijn zakcomputer. Hij noteert ook aanbevelingen die u helpen om problemen met ongedierte in de toekomst te vermijden. Op deze manier bent u steeds perfect op de hoogte van de stand van zaken en kunt u taken delegeren. Bovendien kunt u in myRentokil grafieken en rapporten genereren die u kunt voorleggen bij controles van het FAVV.


De Denen zijn boos omdat alleen de Grieken fetakaas mogen maken. En terecht

31/08/2017

Prouductttester Ronals Duong: "Ik gun de Grieken hun feta, maar Brussel had de naam moeten toewijzen aan een specifieke Griekse regio.

 

Kennisinstellingen

Fanders' FOOD Inspiration Days

30/08/2017

Flandrs food organiseert op 19 september Inspirations Days. "De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Om de haverklap komt er een nieuw technologisch snufje op de proppen, of worden we belegerd met vreemde ingrediënten en nieuw dieetadvies. Mee veranderen is de boodschap, want heel wat van die nieuwigheden kunnen ingezet worden om te komen tot nieuwe producten en processen. Enter the Inspiration Days: Van inspiratie tot innovatie!", stelt Flanders Food.

Kennisinstellingen

Tekort darjeelingthee dreigt door conflict in India

24/08/2017

Er dreigt een wereldwijde schaarste aan Darjeeling, de bekende zwarte theesoort. Reden is het separatistisch conflict op de Indiase uitlopers van het Himalayagebergte. Het is daar waar de bladeren voor het drankje geplukt worden.

 

 

Centres de Connaissances

Amazon bedreigt de voedingsmarkt?

24/08/2017

Het is de Amerikaanse e-retailer Amazon ernst met veroveren van de markt voor levensmiddelen. Eerder dit jaar kocht het al Whole Foods Market, dat actief is op de markt voor biologische producten. Volgens GlobalData, een erkende leider in het verstrekken van zakelijke informatie en analyses kreegt Amzon zo een stevige voet binnen in de levensmiddelenmarkt én de mogelijkheid om het online boodschappen van voeding te promoten. De toonaangevende retailers weten ondertussen dat ze bedreigd zijn.

Centres de Connaissances

AB Inbev lanceert non-alcoholisch drankje

24/08/2017

AB InBev-CEO Carlos Brito wil het aandeel non-alcoholische dranken opkrikken en lanceerde daar al Hoegaarden Radler voor. De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev ABI -1,31%  lanceerde het nieuwe drankje zonder alcohol onder de naam Canvas. Het is gemaakt van ‘draf’, de graanresten die overblijven na het brouwproces van bier. Dat wordt nu vaak door boeren gebruikt als veevoeder, maar AB InBev wil van de draf en andere plantaardige ingrediënten een melkachtig drankje maken. Er worden verschillende varianten gelanceerd met onder andere een koffie-, cocos- en chaismaak. Dit wordt het eerste van vele niet-alcoholische drankjes. In 2025 moet 20 procent van alle drank die AB InBev verkoopt weinig of geen alcohol bevatten. 

Kennisinstellingen

De vleesloze Hamburger van Bill Gates en Impossible Foods

24/08/2017

 Nu Microsoft-oprichter Bill Gates en co. opnieuw 75 miljoen dollar in dierloze hamburgers investeren, is het tijd om te proeven. Aan tafel bij Impossible Foods. ‘Als ik mijn tanden in mijn eerste Impossible Burger zet, is mijn brein in de war. Ik weet dat tussen het veganistische broodje geen vlees zit, want de 'principal scientist' van Impossible Foods heeft het gehakt voor mijn ogen samengesteld met puur plantaardige ingrediënten. Toch ruik en proef ik rundvlees’, vertelt Roel Verrycken in De Tijd.

Salons Professionnels

Eerste verkoop van snel groeiende zalm in Canada

24/08/2017

  Het Canadese biotechbedrijf Aqua Bounty Technologies heeft een zalm ontwikkeld die dubbel zo snel groeit als een normale zalm. Het voorbije kwartaal heeft het zijn eerste order van 4 ton geleverd aan een Canadese klant. De zalmsoort, Aquadvantage genaamd, is gecreeerd met een gen van een andere vissoort, de steenbolk. De zalm wordt gekweekt in bassins op land. In de VS, waar de verkoop al jaren is toegestaan, komt de verkoop nog niet van de grond.

 

 

Vakbeurzen

Kraft Heinz hoopt op groei met Oprah Winfrey als marketinggezicht

24/08/2017

 De Amerikaanse mediafiguur Oprah Winfrey is het gezicht van een nieuwe reeks soepen en bijgerechten van de voedingsfabrikant Kraft Heinz. Met de producten hoopt Kraft Heinz een stap naar omzetgroei te zetten.

 

 

 

Fournisseurs

Gezinsbond pleit voor extra belasting op ongezonde voeding

24/08/2017

 De Gezinsbond pleit voor de invoering van een extra belasting op ongezonde voeding zodat mensen aangespoord worden om gezonder te eten. Daarmee wil de Gezinsbond verder gaan dan de suikertaks die vorig jaar in het leven geroepen werd en die frisdranken viseert. Fevia, de federatie van de Belgische voedselindustrie, reageerde al negatief. Fevia onderschrijft het doel om mensen aan te sporen gezonder te eten, maar wil dit niet via een extra belasting. Ze geeft daarvoor drie redenen, waarvan er volgens mij slechts een eventueel terecht is, afhankelijk van de impact. 

Leveranciers

VLAM rapport: Belg gaat bewuster om met vlees

24/08/2017

 Vlees is voor de meeste Belgen een onmisbaar onderdeel van de maaltijd, dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van VLAM. Meer dan negen op de tien Belgen (96%) eet graag een stukje vlees – één op vier (25%) eet zelfs dagelijks vlees. Los van onze rijke keuken en grote aanbod (lokale) vleesproducten kiest de Belg voor vlees omwille van de smaak (58%): we vinden vlees gewoon erg lekker. Meer nog, Belgen zijn echte chauvinisten in hun keuze voor vlees. Van de consumenten die in de winkel op herkomst letten, kiest een absolute meerderheid (95%) voor Belgisch vlees op zijn bord. Dit onderzoek werd in juni 2017 door onderzoeksbureau iVox uitgevoerd bij 1.000 Belgen.

Fournisseurs

Nederlandse laser vervangt plastic logo op groenten en fruit

24/08/2017

Waarom zou je stickers gebruiken als je de logo's van groenten en fruit ook gewoon in het velletje kan branden met een laser? Een Zweedse supermarkt verkoopt op dit moment zoete aardappelen en avocado’s die op die manier zijn gelabeled. Het idee komt van de Nederlandse distributeur Eosta.

 

 

Leveranciers

107 ton voedseloverschot herverdeeld in Gent

24/08/2017

Via een project tegen voedselverspilling in Gent zijn dit jaar al 107.000 kilogram groenten- en fruitoverschotten gered van de vuilnisbak. Onverkocht voedsel wordt opgehaald in de supermarkten en verdeeld onder sociale organisaties en restaurants. Het project draait veel beter dan verwacht.

 

 

Leveranciers

Nestlé verkoopt grondwater als bronwater'

24/08/2017

Verkocht Nestlé grondwater als bronwater? Elf mensen in de Amerikaanse staat Connecticut beweren van wel en eisen een fikse schadevergoeding.

 

 

Voedingsproducenten

Lotus Bakeries haalde gebakjes uit de rekken

24/08/2017

De koekjes- en gebakjesgroep haalde midden augustus enkele producten uit de winkelrekken omdat in een aantal gebakjes fipronil verwerkt is. Dat meldde 'VTM Nieuws' na een rondvraag bij de supermarkten Delhaize, Colruyt en Lidl en werd later door Lotus bevestigt. Er komt wel geen terugroepactie voor de consumenten.

Producteurs alimentaires

Europa opent diepgaand onderzoek naar overname Monsanto door Bayer

24/08/2017

De Commissie is bezorgd dat de overname van Monsanto een negatieve impact kan hebben op het concurrentieklimaat. Uit haar vooronderzoek concludeerde ze onder meer dat er zich problemen zouden kunnen stellen op de markten voor pesticiden. Samen hebben de twee bedrijven de grootste portfolio ter wereld. Monsanto heeft bijvoorbeeld glyfosaat en Bayer beschikt over één van de weinige alternatieven voor de populaire onkruidverdelger. Het nieuwe bedrijf zou ook de sterkste marktposities op de markten voor zaden en planteigenschappen hebben.

 

Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging