Easyfairs_Empack2017-nl

Nieuws thema's

Beursnieuws
Federaties
Voedingsproducten
Voedingsproducenten
Producteurs alimentaires
Fédérations
Nouveaux produits alimentaires
Nieuwe producten
Nouveaux produits
Kennisinstellingen
Centres de Connaissances
Vakbeurzen
Salons Professionnels
Onderzoek
Recherche
Leveranciers
Fournisseurs
Evenementen
Evénements
Levensmiddelen
Produits Alimentaires
Opleidingen & Seminaries
Formations & Séminaires
Federaties & Kennisinstellingen
Fédérations & Instituts de Connaissance
Nieuwe voedingsproducten
Actua
Wedstrijden
Concours
Retail
Opleidingen
Formations
Organisaties
Organisations
Milieu
Wetgeving
Législation
Hygiëne
Hygiène
Personalia
Environnement
Symposium
Législation
Distribution
Distributie
Verpakking
Emballages
Dranken
Boissons
Sausen
Sauces
Groenten en fruit
Fruits et légumes
Biscuiterie
Vlees & vleeswaren
Viande & charcuteries
Retail
Détail
Economie
Horeca
Trends
Tendances
Consumenten
Consommateurs
Voeding
Alimentation
Vlees
Viande
Voedingsfabrikant
Fabricants alimentaires
Voedingspatroon
Modèle alimentaire
Brouwerij
Brasserie
Landbouw
Agriculture
Duurzaamheid
Durabilité
Chocolatier
Warenkennis
Connaissance de marchandise
Agenda
Dierenwelzijn
Bien-être animal
Levensmiddelen
Maaltijden
Repas
Gezondheid
Santé
Voedselveiligheid
Publicatie
Publication
Sécurité alimentaire
Zuivel
Produits Laitiers
Bio
Producent
Producteur
Bier
Bière
World Agenda
Innovatie
Innovation
Voedingsbedrijven
Entreprises alimentaires
Producten
Produits
Bereide maaltijden
Repas préparés
Voedingstrends
Tendance alimentaire
Actie
Action

Laatste berichten

Voedingsproducenten

G&M SERVICE

06/07/2017

Broodproductie rijst naar nieuwe hoogtes met lancering van clean label ingrediënten
Professionele broodproducenten kunnen de concurrentie aanpakken door het gebruik van de nieuwste clean label bloemsoorten en zetmelen van Kröner-Stärke, de Duitse zetmeelspecialist. Het bedrijf biedt een reeks van speciale ingrediënten aan die het clean label imago verhogen en niet alleen de zachtheid van brood verbeteren maar ook de versheid verlengen zonder negatieve effecten op smaak of textuur.

Producteurs alimentaires

Baaijens kijkt terug op een succesvol Inotec Event

06/07/2017

OSS – Baaijens Industrial Equipment B.V. organiseerde op 27, 28 en 29 juni een Inotec Event. Dit vond plaats in hun eigen vestiging te Oss. Gedurende deze dagen werd er in samenwerking met vaste partner Inotec een open huis voor de gehele foodindustrie gehouden. Waarbij de thema’s innovatie en technologie centraal stonden.
Klanten uit de vlees , convenience, vis, pluimvee, pet food, kaas, groente & fruit en soepen & sauzen branche kregen een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan machines gedemonstreerd.

 

Producteurs alimentaires

Danone verkoopt Stonyfield aan Lactalis

05/07/2017

Franse voedselgroep Danone  heeft ingestemd met het verkopen van haar Amerikaanse zuivelbedrijf Stonyfield naar Lactalis voor $ 875 miljoen, een verhuizing die erop gericht is om de concurrentiebezwaren als gevolg van de overname van de Amerikaanse biologische voedselgroep WhiteWave op te lossen.

Voedingsproducenten

BioXpo - Vitasana

05/07/2017
Op 15 oktober wordt BioXpo VitaSana, de vakbeurs voor de biologische, ecologische, natuurlijke en duurzame sector georganiseerd in samenwerking met Naredi, Bioforum Vlaanderen, Biowallonie, Probila-Unitrab, VLAM, Horeca Vlaanderen en tal van andere o...
Producteurs alimentaires

Voedingssector versterkt engagement rond verantwoorde kinderreclame

05/07/2017

De Belgian Pledge, het zelfregulerend initiatief van de voedingssector om reclame naar kinderen jonger dan 12 jaar te beperken tot producten die voldoen aan specifieke voedingskundige criteria, breidt uit naar 9 nieuwe communicatiekanalen, waaronder sociale media. De Belgian Pledge verwelkomt bovendien 21 nieuwe leden. Voor initiatiefnemers FEVIA, COMEOS en UBA is deze uitbreiding het bewijs dat de sector met de Belgian Pledge een krachtig antwoord geeft op de terechte vraag naar verantwoorde reclame voor kinderen.

Voedingsproducenten

Rechter valt beschermde Nespressocapsules aan

04/07/2017

De handelsrechtbank van Brussel heeft een beschermingsstatuut van de koffiecapsules van Nespresso vernietigd. De uitspraak, die van november dateert maar onder de radar bleef, kan grote gevolgen hebben. Bij het aflopen van de verschillende patenten van het koffiemerk Nespresso probeerde eigenaar Nestlé de productie van de capsules in eigen handen te houden. De rechtbank dwarsboomt nu deze plannen.

 

 

 

Producteurs alimentaires

Belgisch 'champignonkwekertje' rondt kaap van 4 miljard euro omzet

04/07/2017

De fusie van de fruit- en groenteverwerker Greenyard twee jaar geleden begint te renderen. Vorig jaar stegen de omzet en de kasstroom met 7 procent. De champignonkweker werd een multinational. De Belgische groente- en fruitverwerker Greenyard heeft in het afgelopen boekjaar de historische kaap van 4 miljard euro omzet gerond, nl. 4,25 miljard. Dat is 7,1 procent meer dan in 2015.

Voedingsproducenten

AB InBev stapt in website die Westvleteren hip maakte

04/07/2017

De bierreus AB InBev heeft een minderheidsbelang gekocht in het gerenommeerde Amerikaanse bierplatform RateBeer. De investering veroorzaakt deining bij de ambachtelijke brouwers.

 

Concours

Vlerick Award voor Marleen Vaesen, CEO van Greenyard.

04/07/2017

De alumni kozen van Vlerick kozen op 17 juni 2017 Vaesen (1959) 'omdat zij als bedrijfsleider haar bedrijf op duurzame wijze naar de top loodste' in de sector van verse en bereide groenten en fruit. De andere genomineerden waren Gaëtan Hannecart (Matexi), Dieter Penninckx (FNG Group) en Conny Vandendriessche (House of HR/Stella P).

 

 

 

Wedstrijden

De fabriek van Spa-Monopole in Spa slikt staking door

04/07/2017

De directie en bonden van de water- en frisdrankenproducent Spa-Monopole in Spa zijn tot een vergelijk gekomen na de eerste staking in 20 jaarMidden juni 2017 lag de fabriek van Spa-Monopole in Spa plat als gevolg van een staking na mislukte loononderhandelingen.  Spa-Monopole is een divisie van moederbedrijf Spadel.

 

 

Centres de Connaissances

Kwart banen op de tocht bij Coca-Cola Services in Anderlecht

04/07/2017

Dat bevestigt Tina De Greef, vakbondsafgevaardigde bij christelijke bediendebond LBC-NVK. De beslissing viel midden juni tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Volgens De Greef liggen Europese herstructureringsplannen aan de basis van het collectief ontslag. 'We wisten al enkele maanden van die plannen, dus de vrees voor ontslagen was er wel al. Maar het aantal verloren banen ligt wel een stuk hoger dan verwacht', zegt ze.

 

Kennisinstellingen

Greenyard koopt Mykogen, een Poolse producent van champignonsubstraat

04/07/2017

De Belgische groente- en fruitverwerker Greenyard koopt Mykogen, een Poolse producent van champignonsubstraat. Dat is de ondergrond voor de kweek van paddenstoelen.

 

 

 

Centres de Connaissances

Bedrijf Innex achter Vlaamse schoolmelkjes maakt sprong naar Azië

04/07/2017

Catherine Pycke, de CEO van de Oost-Vlaamse zuivelproducent Inex, het bedrijf van de yoghurtjes en de melkbrikjes die vroeger op school werden uitgedeeld. Inex telt al jarenlang een 400-tal personeelsleden en heeft een omzet die mee schommelt met de melkprijs, tussen 130 en 150 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de nettowinst 3 miljoen euro. ‘De melkprijs was vorige zomer dramatisch slecht. Je kunt je als zuivelbedrijf zeer moeilijk indekken tegen die schommelingen. Er bestaan geen futures op melk. Nog niet. De volatiliteit in de markt is een probleem, vindt ze. Om Inex te beschermen tegen de volatiliteit van de markt innoveert het. En breidt het de export uit naar de buurlanden, maar ook China en Zuid-Korea.

Kennisinstellingen

Whole Foods: dure verse voeding in fastfoodland

04/07/2017

Amazon-prooi Whole Foods pionierde dertig jaar geleden met winkels voor gezonde voeding en bouwde een netwerk uit van vestigingen in welvarende buurten. Maar de keten zit al even in een impasse. Onlineverkoper Amazon vheeft nu voor een miljardenbedrag de meer dan vierhonderd supermarkten van Whole Foods gekocht.

 

 

 

Salons Professionnels

Puratos: een reus die brood vertaalt voor de lokale cultuur

04/07/2017

Wat is het geheime groeirecept van Puratos, de grootste leverancier van bakkerijgrondstoffen ter wereld? Broodverbeteraar! Of hoe je met extreme innovatie een imperium bouwt rond een oerproduct. En het stopt nooit: ‘We zetten nu overal zuurdesemfabrieken neer.’

 

 

Formations & Séminaires

Duits Delivery Hero wil 1 miljard euro ophalen

04/07/2017
De Duitse leverancier van maaltijden Delivery Hero wil bijna 1 miljard euro ophalen bij zijn beursgang. Hij verkoopt maximaal 39 miljoen aandelen, tegen een intekenprijs van 22 à 22,5 euro. Ongeveer de helft van de operatie richt zich tot de b...
Opleidingen & Seminaries

AB InBev zoekt koper voor Duitse bieren

04/07/2017

Hasseröder en Diebels kunnen tot 200 miljoen euro opbrengen
Bierreus AB InBev wil zich volgens bronnen van het persbureau Reuters ontdoen van zijn Duitse biermerken Hasseröder en Diebels. Het concern gaf Deutsche Bank en Lazard het mandaat om een overnemer te zoeken. Met een deal kan volgens Reuters tot 200 miljoen euro gemoeid zijn. Hasseröder is vooral in Oost-Duitsland populair. Beide merken samen zijn goed voor een omzet van ongeveer 140 miljoen euro. Mogelijke kopers zijn Bitburger en Radeberger. 

 

Fournisseurs

Colruyt zwaar onderuit

04/07/2017

Het aandeel van de supermarktketen Colruyt krijgt stevige klappen op de beurs. Het daalt meer dan 5 procent na ontgoochelende jaarcijfers. De omzet steeg weliswaar met 3,4 procent tot 9,5 miljard euro - beter dan de 9,3 miljard die analisten hadden vooropgesteld - maar de bedrijfswinst daalde met 2,7 procent naar 493 miljoen euro. Ook de operationele winstmarge daalde met 0,3 procentpunt naar 5,2 procent. Analisten hadden gerekend op 510 miljoen euro bedrijfswinst.

 

Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging