Nieuws thema's

Beursnieuws
Federaties
Voedingsproducten
Voedingsproducenten
Producteurs alimentaires
Fédérations
Nouveaux produits alimentaires
Nieuwe producten
Nouveaux produits
Kennisinstellingen
Centres de Connaissances
Vakbeurzen
Salons Professionnels
Onderzoek
Recherche
Leveranciers
Fournisseurs
Evenementen
Evénements
Levensmiddelen
Produits Alimentaires
Opleidingen & Seminaries
Formations & Séminaires
Federaties & Kennisinstellingen
Fédérations & Instituts de Connaissance
Nieuwe voedingsproducten
Actua
Wedstrijden
Concours
Retail
Opleidingen
Formations
Organisaties
Organisations
Milieu
Wetgeving
Législation
Hygiëne
Hygiène
Personalia
Environnement
Symposium
Législation
Distribution
Distributie
Verpakking
Emballages
Dranken
Boissons
Sausen
Sauces
Groenten en fruit
Fruits et légumes
Biscuiterie
Vlees & vleeswaren
Viande & charcuteries
Retail
Détail
Economie
Horeca
Trends
Tendances
Consumenten
Consommateurs
Voeding
Alimentation
Vlees
Viande
Voedingsfabrikant
Fabricants alimentaires
Voedingspatroon
Modèle alimentaire
Brouwerij
Brasserie
Landbouw
Agriculture
Duurzaamheid
Durabilité
Chocolatier
Warenkennis
Connaissance de marchandise
Agenda
Dierenwelzijn
Bien-être animal
Levensmiddelen
Maaltijden
Repas
Gezondheid
Santé
Voedselveiligheid
Publicatie
Publication
Sécurité alimentaire
Zuivel
Produits Laitiers
Bio
Producent
Producteur
Bier
Bière
World Agenda
Innovatie
Innovation
Voedingsbedrijven
Entreprises alimentaires
Producten
Produits
Bereide maaltijden
Repas préparés
Voedingstrends
Tendance alimentaire
Actie
Action

Laatste berichten

Nieuwe voedingsproducten

Krachtiger mixen met een minimaal energieverbruik

18/01/2018

Packo Pumps in België en Daniatech in Denemarken hebben hun expertise op het vlak van pompenfabricage en mengen gebundeld en hebben een nieuwe standaard gezet wat high shear pompen betreft. Het gepatenteerde rotor-statorontwerp werd geoptimaliseerd met CFD en geeft de pomp een ongeëvenaarde energetische efficiëntie. Het energieverbruik is 40% tot 50% lager in vergelijking met high shear pompen van andere premium merken.

Recherche

Overname Euro Pâtisserie doorBiscuiterie Seghers

15/01/2018

Het Belgische Biscuiterie Seghers neemt Euro Pâtisserie uit Twello in Nederland over. Alle aandelen van Euro Pâtisserie komen bij Biscuiterie Seghers te liggen. Met de overname kan een groter afzetgebied worden bereikt.

 

Produits Alimentaires

Varkenshouders zoeken naar meer kennis rond diergezondheid

14/01/2018

Graag meer onderzoek en praktische kennis rond alternatieven voor antibiotica, rond vaccinatiestrategieën en rond varkensgerelateerde ziektekiemen.” Diergezondheid was hét antwoord dat door de Vlaamse varkenshouders het meest werd aangekruist in een grootscheepse enquête van het Varkensloket.

 

 


Finse zuivelcoöperatie maakt zuivel van haver

14/01/2018

De Finse zuivelcoöperatie Valio gaat naast het verwerken van melk óók zuivelvervangers maken op basis van haver, dat bericht zuivelzicht.nl.'Consumenten experimenteren graag met plantaardige producten. De producten die we nu gaan maken zijn ook aantrekkelijk voor veganisten en mensen met een melkallergie', legt Valio-manager Anne Arponen uit.De Finse coöperatie, die 85 procent van de Finse melk verwerkt, zegt de melkverwerking niet de rug toe te keren.


Een toekomst met meer conusmentenvertrouwen: event eerlijk over eten

09/01/2018

Veel vertrouwen lijken consumenten niet te hebben in de voedingsindustrie, als je ziet wat er allemaal niet in de media verschijnt. Hun argwaan komt voornamelijk voort uit onwetendheid, voor hen zijn voedingsbedrijven immers een beetje een 'black box'. Daarom hebben Flanders’ FOOD en VMT Food de handen in elkaar geslagen om jullie wegwijs te maken in een eerlijk en transparant beleid, essentieel voor een toekomst met meer consumentenvertrouwen. Dit event vindt plaats op 8 fbruari 2018 in Beveren-Waas.

Kennisinstellingen

Kortrijk krijgt een onderzoekscentrum rond agro – en voedingsindustrie

08/01/2018

Maar liefst 7,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de uitbouw van het onderzoekscentrum rond agro- en voedingsindustrie. Het onderzoek zal zich toespitsen op verwerkingsprocessen van aardappelen, groenten, energie- en watermanagement in de voedingsindustrie. Het centrum (VEG-i-TEC) wordt gebouwd en beheerd door de UGent en komt in de Graaf Karel de Goedelaan. De Vlaamse Regering besliste om via eigen en Europese middelen voor de helft van de investeringen in te staan. In de praktijk zal de Vlaamse overheid bijna 4 miljoen euro, of ruim de helft, investeren in een hoog aangeschreven onderzoekscentrum. Minister Muyters beklemtoont dat Vlaanderen één van de meest innovatieve regio’s in Europa wil blijven. Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen om innovatieve producten en processen te ontwikkelen en te vermarkten, is daarom essentieel. (JV)


België: 34 procent denkt minder vlees te gaan eten

08/01/2018

Daar gaan beheerders van internationale investeringsfondsen tenminste van uit. The Guardian schrijft over een studie van fondsbeheerders uit de veeteelt die samen 4.000 miljard dollar aan middelen beheren. Hun organisatie, Fairr, verwacht dat de veeteelt de kant van de tabaks- en alcoholsector uitgaat.

Kennisinstellingen

Luc Van Hooren van Vleeswaren Vanhooren verongelukt

08/01/2018

De gemeente Woumen is in rouw na het overlijden van de 68-jarige Luc Vanhooren. De oprichter van Vleeswaren Vanhooren en gewezen voorzitter van voetbalvereniging SV Woumen kwam op 14 december om het leven in een zwaar verkeersongeval. Het slachtoffer runde vroeger samen met zijn vrouw een eigen beenhouwerij in Keiem. Daar begonnen ze met het maken van ambachtelijke paté. De beenhouwerij werd echter te klein waardoor Luc en zijn vrouw Rosa verhuisden naar de Woumenweg in Woumen waar ze de zaak verder uitbouwden.

 

 


Ondernemer Jérôme Cretel (72) overleden: “Zelfs in Argentinië gebruiken vissers zijn ontvelmachine”

08/01/2018

De Eeklose ondernemer Jérôme Cretel is donderdagavond 4 januari bij hem thuis overleden. Cretel sukkelde al enige tijd met zijn gezondheid. Met het heengaan van Jérôme Cretel begint het nieuwe jaar voor zijn echtgenote Marleen Van Hecke (70) en zijn kinderen Annelies (36) en Frederik (32) met een grote tegenslag. “Hij was al een tijdje ziek, maar spartelde er telkens weer door. Maar nu waren zijn negen levens op”, zegt dochter Annelies Cretel bedroefd.

 

 

Beursnieuws

Stijgend aanbod aan groentenaroma's

08/01/2018

De multiculturele samenstelling van de Europese bevolking en de opkomst van millennials zorgen voor een groter belangstelling voor groentensmaken. Dat werd duidelijk op recente ingrediëntenvakbeurs FIE in Frankfurt. Denk daarbij aan komkommer, spinazie, broccoli en - een favoriet -, rode bieten.

 

 

Salons Professionnels

Dit zijn de voedselinnovaties van de toekomst

08/01/2018

Van wormenhotels tot cannabisburgers. Op de afgelopen editie van vakbeurs Horecava, van 8 tot en met 11 januari in RAI Amsterdam, zijn deze en andere innovaties op het gebied van duurzame voeding en horeca te zien.

Beursnieuws

Franse wet tegen prijsstunten onuitvoerbaar

08/01/2018

De Franse regering wil het stunten met levensmiddelen door supermarkten aan banden leggen. De aangekondigde prijswet botst echter met de door Europa ingezette koers en zal in de praktijk ook onuitvoerbaar blijken.


50% nevenstromen in veevoeder van Belgische makelij

08/01/2018

Granen zijn de basisgrondstof voor veevoeder, maar de voederfabrieken benutten ook minder voor de hand liggende grondstoffen zoals reststromen van bakkerijen, brouwerijen en de biobrandstofindustrie. Maar liefst 3,8 miljoen ton van de grondstoffen van Belgische mengvoederfabrikanten zijn bijproducten van de voedings- en biobrandstoffenindustrie. Op een totaal grondstofgebruik van 7,6 miljoen ton is dat bijzonder veel, wat voor een stuk te verklaren is door de koolzaad- en sojaschroot die door de Belgian Feed Association gezien wordt als een reststroom van de productie van koolzaad- en sojaolie.

 

 

Onderzoek

Extra inspectieteam in Vlaamse slachthuizen

08/01/2018

De Vlaamse regering maakt 3 miljoen euro vrij voor een extra inspectieteam dat zich focust op slachthuizen. De aankondiging volgt op een jaar waarin dierenactivisten undercover bij zowel een runder- als varkensslachterij en een legkippenbedrijf vermeende misstanden filmden. De affaires riepen in het Vlaamse parlement vragen op over het toezicht op dierenwelzijn. De capaciteit van de Inspectiedienst Dierenwelzijn is in 2017 al meer dan verdubbeld. Daarbovenop verkreeg minister Weyts van Dierenwelzijn bij de begrotingbehandeling voor dit jaar 3 miljoen euro extra voor de oprichting van een inspectieteam dat specifiek toezicht zal houden op slachthuizen.

bron: Landbouwleven, 04/01/18

 

Recherche

"Convenant FEBEV en FAVV formaliseert engagementen"

08/01/2018

FEBEV, de Federatie van het Belgisch Vlees, en het Voedselagentschap (FAVV) hebben een convenant ondertekend rond de hygiëne en de export in de vleessector, met als doel tot een “constructieve dialoog” te komen. “Zie het als een erkenning van de inspanningen die we als sector al geleverd hebben,” reageert Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van FEBEV, “en tegelijkertijd als een sterke basis om onze samenwerking verder vorm te geven.”

Onderzoek

Nieuwe verkoopzaal verankert BelOrta verder in Borgloon

08/01/2018

Veiling BelOrta heeft in Borgloon een nieuwe verkoopzaal in gebruik genomen. “Deze fonkelnieuwe zaal, uitgerust met state-of-the-art software, duurzame materialen en de allernieuwste kopersuitrusting toont aan dat de klok centraal blijft staan in de verkoop van fruit”, zegt Filip Fontaine, directeur van BelOrta. De afgelopen twee jaar en de komende twee jaar zal BelOrta in totaal 15 miljoen euro geïnvesteerd hebben in de site in Borgloon. De veiling kiest daarmee duidelijk voor verankering in Limburg.

Nouveaux produits

Belg Francis Kint hoog op Nederlands lijstje

08/01/2018

De Belgische topman van Vion Food Group, Francis Kint, is op plaats 25 geëindigd in de Agri Top 50, een jaarlijkse ranglijst van de 50 machtigste personen in de Nederlandse land- en tuinbouw. Volgens het magazine Boerderij dat de lijst opstelt, heeft Kint het jarenlang noodlijdende vleesbedrijf weer terug in de zwarte cijfers gekregen. Zijn voormalige baas, topman Hein Deprez van groente- en fruithandelaar en verwerker Greenyard Foods, staat op plaats 30. Vion, gevestigd vlakbij Eindhoven, behoort tot de grootste Europese producenten van varkensvlees en rundvlees. Kint staat sinds de zomer van 2015 aan het hoofd van Vion, dat in 2016 een netto-omzet realiseerde van 4,7 miljard en ook in België met de inkoop van varkens actief is. Het bedrijf telde ruim 11.000 werknemers en verwerkte in dat jaar bijna 310.000 varkens en bijna 18.000 runderen per week.

 

Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging