horecplatform mail x
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 46

Niet Greenyard, maar Ieren kopen Dole Food


Actua
Straks eerlijk eten dankzij blockchain?

In een blockchain wordt de informatie van alle transacties bijgehouden in een virtueel document, dat begint als een alleenstaand blok. Elke transactie voegt een nieuw blok toe, waardoor een keten (chain) ontstaat. Eenmaal toegevoegd, kan niemand het blok meer verwijderen. Die informatie is meteen beschikbaar voor een netwerk, waar iedereen met toelating deel van uitmaakt. Probeert iemand eerdere informatie te wijzigen of gebeurt er een louche transactie, dan kan iedereen in het netwerk dit meteen zien. Daardoor is het in principe mogelijk om fraude meteen op te sporen. Omdat de informatie bijgehouden wordt door alle gebruikers in plaats van op een aantal centrale punten, is het quasi onmogelijk de informatie te hacken. Bron: Eos

Lees meer


Distributie
Gentse haven lokt almaar meer bedrijven sinds fusie

De havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen krijgen sinds hun fusie tot North Sea Port meer investeringsvragen van internationale spelers. De Deense energiegigant Dong is er een van.Er is meer interesse sinds Gent en Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen, red.) samen door het leven gaan. Dat is goed en nodig, want het was van bij de aanvang van de fusiegesprekken de ambitie om tegen 2022 15 procent te groeien in volume en 10 procent in toegevoegde waarde.' North Sea Port is goed op weg die ambitie te halen. De totale overslag nam vorig jaar al met 7 procent toe tot een record van 123 miljoen ton. Bijna de helft is droge bulk (ijzererts, kolen, voeding, granen en meststoffen), een derde zijn petroleumproducten. De haven wordt zo een van de tien belangrijkste in Europa. Op het vlak van toegevoegde waarde - 13,3 miljard euro in 2016 - zelfs de nummer drie.

Lees meer


Dranken
Weinig animo voor bier zonder alcohol

Voor de alcoholvrije campagnemaand Tournée Minerale hebben 85.191 Belgen zich officieel geregistreerd. Maar de kans dat de tijdelijke geheelonthouders massaal alcoholvrij bier in huis halen, is evenwel klein. Belgische brouwers maken sinds vorig jaar massaal reclame voor alcoholvrij bier, maar de drank kan voorlopig geen potten breken. Van de 217 miljoen liter bier die Belgische supermarkten vorig jaar verkochten, bevatte volgens het onderzoeksbureau GfK amper 6 miljoen liter geen alcohol. Ondanks de massale reclame maakt het dus amper 3 procent van de biermarkt uit.

Lees meer


Dranken
Koffie- en frisdrankmaker omarmen elkaar

Koffiemaker Keurig Green Mountain en frisdrankbedrijf Dr Pepper Snapple gaan fuseren. Daardoor ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van 11 miljard dollar (ongeveer 8,9 miljard euro), maakten de twee Amerikaanse ondernemingen maandag bekend.

Lees meer


Duurzaamheid
'Voedingssector doet zijn best met duurzame projecten, maar er zijn veel straffere keuzes nodig'

Voedingssector en  supermarkten prediken steeds meer duurzaamheid, maar gaat die er ook echt op vooruit? Jelle Goossens van Rikolto (Vredeseilanden) maakt een stand van zaken. 'Beter voor het milieu!' 'Beter voor mens en dier!' Supermarkten en voedingsbedrijven lanceren tal van initiatieven rond duurzaamheid. Maar tegelijk zijn er de berichten over boeren en andere toeleveranciers die kreunen onder de prijsdruk of wantoestanden in slachthuizen. Waar gaat het de goede richting uit met het duurzaamheidsbeleid bij supermarkten? En waar loopt het vast?

Lees meer


Federaties
Tevreden Fevia met twee nieuwe bekroningen

Met Lantmännen Unibake en Dekeyzer-Ossaer gaan dit jaar opnieuw twee bedrijven uit de Vlaamse voedingsindustrie aan de haal met een Factory of the Future Award. De brood- en vleesproducent worden daarmee beloond als toekomstgerichte bedrijven die klaar zijn voor de uitdagingen van Industrie 4.0. 

Lees meer


Groenten en fruit
Niet Greenyard, maar Ieren kopen Dole Food

 

Het Ierse Total Produce neemt een belang van 45 procent in Dole Food nadat eerdere overnamegesprekken tussen Dole en Hein Deprez op niets uitdraaiden.

 

Lees meer


Voedingsproducenten
Dekeyzer-Ossaer: verkozen tot fabriek van de toekomst

Het vleesverwerkend bedrijf Dekeyzer-Ossaer uit Koekelare werd op 6 februari verkozen tot ‘Fabriek van de Toekomst’ door technologiefederatie Agoria.

Lees meer


Voedingsproducenten
Lantmännen Unibake: prijs gewonnen voor fabriek van de toekomst

Lantmännen Unibake, de tweede grootste industriëlebakkerijgroep van Europa achter het merk Pastridor zit in een investeringsproject van 100 miljoen euro die o.a. tot een state-of-the-art bakkerij leidde in Londerzeel. Die stap voorwaarts levert het bedrijf de titel Fabriek van de Toekomst op. Die mocht het op 6 februari 2018 in ontvangst nemen van de technologiefederatie Agoria, samen met drie andere laureaten: het waterstoftechnologiebedrijf Borit, de vleesverwerker Dekeyzer-Ossaer en de ramenproducent Reynaers Aluminium.

Lees meerContacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging