horecplatform mail x
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
CSBSystems-nl
Actua
Filip Balcaen verwerft meerderheid binnen Stevia One

Stevia One omvat een plantage van 200 hectare en extractiefabriek in Peru. Tot voor kort bezat de Antwerpse ondernemer Marc Saverys een meerderheidspositie. Nu een nieuwe kapitaalverhoging zich opdrong, treedt medeaandeelhouders Filip Balcaen als sterke man op het voorplan. Balcaen doet dat in hoofdzaak via zijn investeringsmaatschappij Baltisse. Hij legt in De Tijd uit hoe de fabriek vertraging opliep wegens de zoektocht naar het juiste proces en noemt de verwerking van stevia pionierswerk. Op termijn hoopt de industrieel  een jaaromzet van 80 tot 100 miljoen dollar te realiseren.  

Lees meer


Actua
Bier tot de helft duurder op vier jaar tijd

Een studie van het Prijzenobservatorium van de FOD Economie wijst uit dat je vandaag 23,5% meer betaalt voor een bak pils van een A-merk, in vergelijking met 2013. De goedkopere merken tonen zelfs uitschieters tot meer dan 50%. Die stijgingen blijken significant hoger dan tegenover onze buurlanden. De Belgische brouwerijen zouden volgens Het Laatste Nieuws ook hogere winstmarges optekenen in vergelijking met de algemene voedingsindustrie. 

Lees meer


Actua
Hello Fresh, goodbye fresh

HelloFresh maakte eerder deze week bekend dat het nog deze maand op de beurs van Frankfurt zal noteren. De Duitse thuisleverancier van maaltijdpakketten wil beleggers en investeerders nieuwe aandelen verkopen, goed voor een belang van 20 procent en een opbrengst van 300 miljoen euro. De transactie waardeert het bedrijf op 1,5 miljard euro.

 

Lees meer


Actua
Opnieuw giftige eieren in omloop

Het voedselveiligheidsagentschap FAVV  liet op 16 oktober weten dat er opnieuw giftige eieren uit de handel werden gehaald, na een giftige chloorbesmetting. Bij een controle in een bio-leghennenbedrijf is de pcb-norm overschreden, de toegelaten drempel van giftige chloorverbindingen. Het voedselagentschap (FAVV) liet maandag weten dat het bedrijf geblokkeerd is en dat de eieren worden teruggeroepen.

 

 

Lees meer


Actua
DiCaprio stort zich op vleesloze hamburgers

De Amerikaanse steracteur Leonardo DiCaprio investeert in Beyond Meat, een bedrijf dat vleesloze hamburgers maakt. ‘Ik ben verheugd dat Leonardo DiCaprio de Beyond Meat-familie vervoegd’, zo sprak Ethan Brown, de CEO van het bedrijf uit Los Angeles dat hamburgers produceert op basis van plantaardige ingrediënten.

 

 

 

 

Lees meer


Actua
Eierprijs verdubbeld door schaarste

Koekjesbakkers, spaghettimakers en mayonaisefabrikanten voelen nu pas de gevolgen van de fipronilcrisis. De eierprijs voor de industrie ligt dubbel zo hoog als normaal. Gemiddeld 10 euro moeten bedrijven die eieren verwerken tegenwoordig betalen voor 100 eieren, en niet 6 zoals normaal. Dat komt doordat er een groot tekort aan eieren is. 'We kunnen simpelweg niet genoeg eieren leveren aan onze klanten', zegt Johan Van Bosch, de algemeen secretaris van de Unie van de Belgische Eiproductenindustrie.

 

 

 

 

Lees meer


Actua
UberEats wakkert strijd om thuisgeleverde hamburger aan

De vakbonden protesteerden vorige maand bij McDonald's aan de Brusselse Beurs tegen UberEats. Volgens de bonden worden de burgers met schijnzelfstandigen geleverd. De dochter van de bekende taxi-app breidt na Brussel en Antwerpen uit naar Gent en Luik.

Lees meer


Beursnieuws
Hollands gerstenat verslaat Belgisch bier

Drinkt u ook graag eens een pintje op café of thuis? Ik wel. Al is dat dan meestal geen pintje, maar een brouwsel met wat meer smaak, het liefst met hergisting op de fles. Noblesse oblige als voorzitter van een bierclub. Helaas kan ik daarvoor bijna niet terecht bij ’s werelds grootste brouwer en onze nationale beurstrots AB InBev.

 

 

Lees meer


Brouwerij
Sociaal akkoord bij AB InBev

Midden oktober bereikten directie en vakbonden van AB Inbev een akkoord en schorten de bonden de acties op. De directie en de werknemersorganisaties bij AB InBev hebben in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over de vakbondseis tot een verbetering van de lopende inkomens- en werkzekerheidsgarantie in geval van een herstructurering.

 

Lees meer


Retail
Amazon geïnteresseerd in Carrefour?

Volgens een zakelijke krant zou Amazon Carrefour trachten over te nemen in een poging om voet aan wel te  krijgen in Europa. Toen eind september dit bericht bekend raakte, werd Carrefour's aandeel plotseling een van de grootste stijgers in de Parijse beurs, alhoewel er nog geen bewijs van de intenties is vrijgegeven.

 

Lees meer


Vlees & vleeswaren
Capricorn investeert in start-up Virovet

Het durfkapitaalfonds Capricorn stapt in Virovet. Het Leuvense biotechbedrijf onwikkelt virusremmers en vaccins tegen onder andere varkenspest en mond- en klauwzeer. Capricorn Sustainable Chemistry Fund, een fonds van Capricorn, heeft een eerste investering gedaan in Virovet van 1,5 miljoen euro. Het biotechbedrijf haalde in een eerste ronde reeds 5 miljoen euro op, begin dit jaar. Nu komt daar dus nog 1,5 miljoen euro bij.

Lees meer


Voedingsproducenten
Starmeal: voorverpakte maaltijden, maar wel ultravers

Ooit begon het met de salades van zijn moeder, een activiteit die zijn ouders uitbouwden tot een privatelabelbedrijf dat leverde aan onder andere de toenmalige winkelketen GB. De jonge ondernemer Lieven Vanlommel kreeg in 2004 de kans om de zaak van zijn ouders over te nemen. Hij besloot het roer helemaal om te gooien. Het moest met een eigen merk, en de producten moesten nog gezonder. Met de ontluikende gezondheidshype startte hij het merk Starmeal, dat synoniem zou staan voor voorverpakte, ultraverse maaltijden.

Lees meer


Voedingsproducenten
Danone groeit, ook door Chinese markt

Danone verhoogt zijn winstprognose voor dit jaar, onder andere door sterke verkopen van babymelkpoeder in China en het 'sterke momentum' bij Alpro. Danone boekte het voorbije kwartaal 6,45 miljard euro omzet, goed voor een groei van 16,6 procent dankzij de overname van WhiteWave voor 10 miljard dollar. Met die overname haalde het eerder dit jaar onder andere het van oorsprong Belgische merk Alpro - producent van soja- en amandelmelk - in huis.

 

Lees meer


Voedingsproducten
Sporen glyfosfaat in ijs Ben & Jerry’s ontdekt

Unilever, de fabrikant van het ijs, gaat stoppen met het gebruik van gewassen die besproeid zijn met de onkruidverdelger. Intussen blijkt trouwens dat glyfosaatmaker Monsanto het product zelf in verband brengt met kanker.

 

 

Lees meer


Voedingsproducten
Bicky-fabrikant lonkt al naar Vanreusel

De Limburgse groep Vanreusel gaat op zoek naar een externe partner. Om sommige familiale aandeelhouders uit te kopen en om de groeiplannen van het bedrijf te begeleiden. Nederlandse concurrent Izico - bekend van de Bicky-burger - likkebaardt al.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer


Voedingsproducten
Limburgse wijn officieel erkend door EU

Tegen het einde van dit jaar zal de Europese Commissie wijn uit de Limburgse Maasvallei officieel erkennen. 'De procedure van de Europese erkenning van wijn uit Maasvallei Limburg zit in een eindfase en zou normaal gezien rond moeten zijn tegen de jaarwisseling', zegt minister van Economie Kris Peeters (CD&V). Door de erkenning mag niet elke wijnmaker zomaar claimen dat zijn wijn afkomstig is uit 'Maasvallei Limburg'.

 

 

 

Lees meer


Voedselveiligheid
Steeds meer klachten over onveilig voedsel

De Belg lijkt zijn voeding steeds minder te vertrouwen. Het aantal klachten lag in vijf jaar tijd nooit hoger. Slecht gesloten verpakkingen, een stuk plastic in een zak salade, of zelfs een etiket in een foute taal … Vorig jaar kwamen bij het voedselagentschap FAVV elke dag meer dan zes klachten binnen van consumenten over onveilig voedsel. Het ging in totaal om ruim 2.200 klachten, of 400 meer dan in 2012. “Forse cijfers”, zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick, die de gegevens opvroeg. “Ofwel is er meer dan vroeger een probleem met de veiligheid van ons voedsel, ofwel is de consument alerter geworden.”

 

 

Lees meer


Wedstrijden
Spadel wint trofee 'Entreprise de l'Année'

 

De waterbottelaar wint de strijd van vastgoedgroep Circus-Ardent Group, sauzenmaker Colona en veiligheidsbedrijf FACT Security. Spadel viel in het afgelopen jaar op door een overname in Bulgarije. Devin was de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. Mede dankzij een grote overname in Bulgarije boekte Spadel vorig jaar 250,4 miljoen euro omzet.

 

 

Lees meerContacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging