G&M SERVICE

Broodproductie rijst naar nieuwe hoogtes met lancering van clean label ingrediënten
Professionele broodproducenten kunnen de concurrentie aanpakken door het gebruik van de nieuwste clean label bloemsoorten en zetmelen van Kröner-Stärke, de Duitse zetmeelspecialist. Het bedrijf biedt een reeks van speciale ingrediënten aan die het clean label imago verhogen en niet alleen de zachtheid van brood verbeteren maar ook de versheid verlengen zonder negatieve effecten op smaak of textuur.

Kröner-Stärke heeft een gamma voorverstijfselde bloemsoorten en zetmelen ontwikkeld als antwoord op de stijgende vraag naar voeding die enkel met natuurlijke, clean label ingrediënten is vervaardigd. Deze innovatieve ingrediënten zijn ideaal voor gebruik in brood, fijne bakwaren, soezendeeg, vullingen, soepen en sauzen. Ze brengen vele voordelen voor de gezondheid- en prijsbewuste voedselproducenten.
Deze voorverstijfselde bloemsoorten worden geproduceerd uit natuurlijke granen zoals tarwe, rogge, spelt, haver, mais of rijst door een hydrothermaal proces (water afkomstig van een eigen bron) waarna gedroogd en gemalen wordt. Dit proces zet het bindend en zwellend vermogen van het zetmeel in de granen op gang zodat de bloem enkel de toevoeging van koud water nodig heeft om een bepaalde viscositeit te realiseren.
Een belangrijke eigenschap van voorverstijfselde bloem is de mogelijkheid om extra hoeveelheden water te binden in het eindproduct. Op deze manier kan het brood langer vers blijven. Deze ontwikkeling is niet enkel interessant voor industriële bakkerijen maar ook voor bakkerijen in de supermarkten en artisanale bakkers voor wie een extra dag versheid ook een belangrijke return kan brengen.
Naast de verbeterde stabiliteit en viscositeit van degen en beslagen zijn de voorverstijfselde bloemsoorten en zetmelen ook ‘clean label’ gezien ze enkel als bloem of zetmeel dienen gedeclareerd te worden op het etiket. Daardoor zijn ze ideale vervangers voor de traditionele verdikkingsmiddelen en emulgatoren zoals methylcellulose of guar gom die wel als additief moeten op het label vermeld worden.
Voor brood producenten die ook actief zijn in de glutenvrije markt is er ook de mogelijkheid om deze ingrediënten in glutenvrije kwaliteit te verkrijgen, op basis van rijst, mais …
Het familiebedrijf Kröner-Stärke levert zetmelen en eiwitten over de hele wereld en produceert milieuvriendelijk. Het bedrijf biedt voorverstijfselde, bio en glutenvrije bloemsoorten en zetmelen aan voor bakkerij, vleesindustrie, zuivelindustrie, soepen en sauzen.
Het bedrijf is vertegenwoordigd in België door G&M Service bvba in Waregem: www.genm-service.be.
Voor meer info: michael@genm-service.be of 055 46 03 35.


Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging