Bij Food Process gaan we graag op bezoek bij u, de lezer en producent van voeding en drank. Zo weten we wat er speelt onder de voedingsbedrijven en kunnen we inspirerende verhalen aanbieden over hoe succesvolle bedrijven omgaan met deze uitdagende tijden. In dit artikel zetten we enkele recente bedrijfsprofielen voor u op een rijtje. Van duurzaamheid en personeelsbeleid tot kweekvis: lees onze inspirerende verhalen!
Rick van de Lustgraaf
Bladmanager
Op bezoek bij inspirerende voedingsbedrijven
Soja is niet meer weg te denken uit de Europese keuken. Rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten, ijzer en vitamine B1 is deze van oorsprong Chinese peulvrucht onmisbaar in vlees- en zuivelvervangers. Gezond én duurzaam – zou je zeggen althans. Er kleven namelijk nadelen aan. Het Gentse Protealis zoekt naar oplossingen.
Lees meer
Valipac roept bedrijven op tot dringende actie omtrent PPWR
De nieuwe Europese verordening over verpakkingen en verpakkingsafval (PPWR) treedt in 2026 in werking. Valipac roept de bedrijven op om zich in regel te stellen met de strengere verpakkingsregels.
Lees meer
Clarebout vertrouwt op voedselveilige perslucht
Bij Clarebout worden er dagelijks tonnen aardappelen verwerkt en hier komt veel perslucht bij kijken. Voor de fabriek in Duinkerke besliste men om de olievrije en energiezuinige compressoren van JustAir te installeren, met het oog op de toekomst.
Lees meer
Een decennium van groei dankzij diepvriescontainers
Al vanaf de oprichting, in 1990, heeft Deldiche zich gepositioneerd als een innovatieve speler in de voedingsindustrie. De specialisatie in hoogwaardige delicatessen leverde het bedrijf een gestage groei op, maar die vooruitgang bracht ook uitdagingen met zich mee.
Lees meer
Hoe kiest u de beste flowmeter voor uw toepassing?
Flowmeters behoren tot de meest gebruikte meetinstrumenten in voedselverwerkingsprocessen. Maar hoe kiest u het meetinstrument dat het beste aan uw specifieke behoeften voldoet? Jean-Jacques Renaux, product manager bij Endress+Hauser, leidt u door hun assortiment.
Lees meer
Hygiënische en efficiënte waterafvoer doorheen hele brouwerij
Brouwerij BeerSelect realiseerde een ultramoderne productieruimte die volledig is aangepast aan hun specifieke behoeften. ACO zorgde voor de plaatsing van rvs vloerafvoerputten en -goten die een cruciale rol spelen in het waarborgen van de hygiëne.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.