Innovatie op het kruispunt van onderzoek en praktijk
Vier jaar na de opening is VEG-i-TEC in Kortrijk uitgegroeid tot hét referentiepunt waar onderzoek en industrie elkaar vinden. De proeftuin en demohal voor de groente- en aardappelverwerkende sector versterkt de Vlaamse voedingsindustrie met praktijkgericht onderzoek, testinfrastructuur en begeleiding op maat. Lees het artikel hier.
Rick van de Lustgraaf
Bladmanager
Vier jaar VEG-i-TEC
"Ons grootste succes is dat we echt toegepast onderzoek doen en het laatste stuk, de implementatie in de fabriek, hierbij meenemen. Waar academisch onderzoek vaak stopt bij publicaties, gaat VEG-i-TEC verder: van lab naar lijn", zegt professor Imca Sampers, projectleider bij VEG-i-TEC.
E-facturatie wordt verplicht in 2026 — wacht niet langer! Met Furoo ben je vandaag al klaar. Dit slimme alles-in-één platform maakt ondernemen makkelijker: maak offertes, volg projecten op, registreer tijd en beheer je voorraad in één klik. Volledig PEPPOL-compliant, gekoppeld aan je boekhouder en altijd up-to-date. Kies voor Furoo en ervaar hoe efficiënt ondernemen hoort te zijn.
Bij Biscuiterie Thijs bakken ze Belgische wafels van topkwaliteit. Voor de reiniging van de meer dan dertig productielijnen kiest Biscuiterie Thijs voor Christeyns, een betrouwbare partner die meedenkt over kostenefficiëntie, innovatie en voedselveiligheid.
Onderwijs en bedrijfsleven als partners voor de toekomst
Senior Expert Onderwijs & Arbeidsmarkt Vickie Decocker toont op het Symposium Technisch Onderwijs hoe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven de sleutel vormt tot levenslang leren. Ze benadrukt dat bedrijven steeds meer een leeromgeving worden, waar jongeren al tijdens hun schoolloopbaan leren groeien in hun vak.
De eerste sprekers zijn bekend. Keynotes Jan Denys, Vickie Dekocker en Francoise Chombar brengen hun inspirerende visie over de rol van de onderneming in het technisch onderwijs. Reserveer nu met vroegboekkorting.
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.