Om de afvalberg te verkleinen en de impact op het milieu te verminderen, grijpen wetgevers, producenten en consumenten steeds vaker naar duurzame oplossingen, ook op het vlak van verpakkingen. Lees het artikel hier en bekijk ook onze andere artikelen op het gebied van verpakkingen in de voedingsindustrie.
Rick van de Lustgraaf
Bladmanager
Innovaties en uitdagingen in de circulaire verpakkingskringloop
Het lijkt haast ondenkbaar om voedingsproducten zonder verpakking op de markt te brengen. Packaging zorgt voor een cruciale bescherming van voedingsmiddelen, niet alleen in termen van voedselveiligheid maar ook op vlak van distributiemogelijkheden.
De vakbeurs K 2025 in Düsseldorf bevestigde wat de Europese kunststofindustrie al jaren verwacht: de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) zal de sector fundamenteel hervormen.
HydroThane, het bedrijf voor industrieel afvalwaterzuivering uit het Nederlandse Den Bosch vernieuwt het managementteam, drie jaar na de overname door het Franse Axens.
Moutloos én lekker bier dankzij gecontroleerde enzymsturing
Het onderzoeksproject MaltLess zocht uit hoe brouwers kunnen werken met 100% ongemoute granen, aangevuld met exogene enzymen. Zo ontstaat een alternatief brouwpad dat nieuwe smaken, meer procescontrole en kansen voor lokale graanstromen biedt.
Heeft u een bijzonder project afgerond? Viel uw team recent in de prijzen of lanceert u met trots een innovatief product? Met de PMG NewsDesk deelt u uw nieuws rechtstreeks met 430.000 Belgische kmo's.
itsme Breemes treedt toe tot het Siemens Approved Partnership Programma voor Procesinstrumentatie
De handtekeningen zijn gezet: itsme Breemes is nu officieel Approved Partner van Siemens voor procesinstrumentatie en treedt daarmee toe tot Siemens’ Approved Partnership Programma (APP).
STEM in Actie: De Mini-Papiermachine als brug tussen onderwijs en industrie
Gunther Melis, Stijn Dammekens en Christoph Moens zullen tijdens het symposium toelichten hoe onderwijs en industrie samenwerken om jongeren op een praktische en motiverende manier met techniek en duurzaamheid in contact te brengen. Ze tonen hoe deze aanpak STEM tastbaar maakt en leerlingen actief laat experimenteren.
Onderzoeker Madina Akan (VUB) ging na hoe alternatieve gisten kunnen bijdragen aan moderne wijnfermentatie. "We zien dat non-conventionele gisten verrassend veel mogelijkheden bieden om wijncomplexiteit te verhogen."
FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.